Kísértetek vannak London elhagyatott nyilvános mosdóiban?

Tudtátok, hogy a modern nyilvános WC szülőhazája London? A 19. század közepén a viktoriánus Londonban kezdtek el először nyilvános WC-ket használni a férfiak kedvéért (meg persze a később a nőkért is). Egy pennyért sokan lemehettek a nyilvános mosdókba, hogy elintézzék a dolgukat. Ezeknek a legtöbbje már bezárt a második világháború után, de az építmények még mindig állnak. 

Agnese Sanvito különös fotósorozatot készített ezekről az elhagyatott mosdókról, amelyeket egykor rengetegen használtak. A fotós 2010-ben kezdte el felfedezni London viktoriánus mellékhelyiségeit. Régen ezek voltak az angol civilizáció szimbólumai, amelyek később teljesen háttérbe szorultak.
Azonban manapság vannak olyan mosdók is, amelyek átalakultak. Például van egy olyan, amely bárként nyílt újra. Hajnalban, amikor a város elcsendesedik, a teljesen elhagyatott utcákon furcsa érzés lehet megnézni ezeket az mellékhelyiségeket. Természetesen ma is vannak nyilvános WC-k London szerte, de már korántsem olyan kísértetiese, mint ezek a különleges viktoriánusok.

 

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.