Kísértet a Fehér Házban

Az amerikai elnöki rezidenciáról úgy tartják, hogy kísértetlakta. Azok lelkei kószálnak ott, akik egykor benne éltek. Képtelenek elszakadni a múltjukat nagymértékben meghatározó helytől. A békés és biztonságos épület falai között, legalább egy tucat kísértet kóborol.

 

Az 1801 óta lakott épületben számos ember szenvedett depressziótól. Az erőszakos halálesetek száma is kimagasló és a háborúk, vagy az ország különböző nehézségei is terhelték az ott élőket. 1945-ben Harry Truman, egy feleségének írt levélben megjegyezte, hogy valami nem stimmel az épülettel, mert kopogó léptek zaja hallatszik akkor is, ha már nincs senki a szobában.
Akkor nézzük meg, kik azok, akiktől retteg a Ház.

 

Abraham Lincoln1865-ben, miután merénylet áldozata lett, a ház alkalmazottai rejtélyes zajokról számoltak be. Mintha valaki járkált volna a második emeleten.
Lincoln kísértetének jelenlétéről több elismert személy is beszámolt, akik a rezidencián jártak. Az államfő szellemképét először Calvin Coolidge elnök felesége pillantotta meg az Ovális Szoba ablakában. Később Carl Sandburg, Eleanor Roosevelt és Reagen elnök lánya, Maureen is látta. A legkülönösebb történet Wilhelmina holland királynőhöz kapcsolható, aki az egykori államfőről elnevezett teremben tartózkodott, amikor kopogtak az ajtón, majd azt kinyitva Lincoln állt előtte szalonkabátban és cilinderben.
 

Abigail Adams
John és Abigal Adams voltak a Fehér Ház első lakói. Mivel azonban John nem lett újraválasztva, így hamarosan ki kellett költöznie, ám az időközben elhunyt felesége azóta is kísért az épületben. A first ladyt legtöbbször a keleti szárnyban lehet látni, mivel a fázós nő éltében, mindig a legmelegebb szobákban húzódott meg. A későbbiekben azonban átalakították ezt a részt fogadásokhoz, de még így is többen látták az elnök nejének szellemét.

Andrew Jackson

Ő volt az ország hetedik elnöke, akinek szelleme szívesen visszajárt kísérteni. Főként a Rose roomban, azaz a hálószobájában látták, ahol hatalmas zajt csapott. A szellemjárás az 50-es évekig tartott, innentől azonban nem látták többé Andrew-t, akinek vérfegyasztó nevetése jellegzetes volt. Akik találkoztak vele, mindig rémisztően fagyos levegőről beszéltek. 

Dolley Madison

Az ország negyedik elnökének, James Madisonnak a neje, aki a kertben tűnt fel legtöbbször halála után. Dolley kedvenc helye a kert volt, amelyben rengeteg időt töltött és egy tucat rózsát is ültetett. Később az egyik first lady ki akarta tépetni a rózsákat kertészeivel, de azok Dolly haragos szellemének üldözéséről számoltak be. Rettegésükben a felmondásukat kérték, mintsem eltávolítsák a rózsákat.Forrás: Femcafeírta: Antal Zsolt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: