Ki kísért a Baker hotelben?

A Baker Hotel a kezdetektől furcsa hely volt. A hihetetlen tizennégy emeletes szálloda éppen a tőzsdepiac összeomlása után nyitotta meg a kapuit 1929-ben. Amíg az ország egy része a Nagy depresszió korszakát élte, addig a Baker hotel lakói pezsgőben úsztak, híresen és gazdagon. Manapság a hotel már nincs a régi pompájában. A Baker bezárta a kapuit 1972-ben, odabent penész lepi a falakat és érdekes legendákat hallhatunk a szellemekről, akik odabent rekedtek. Most ezekről fogunk nektek mesélni.

Earl Baker – a 11. emeleten
Earl, a Baker Hotel vezetője volt negyven éven keresztül. A férfi megesküdött arra, hogy hetven éves korában be fogja zárni a hotelt, amit be is tartott. 1963-ban Earl bezárta a Bakert, de később a helyi üzletemberek újra nyitották a hotelt, így négy évvel később Earl is visszatért a helyszínre, de már csak megfigyelte a dolgokat. 1967. december harmadikán a 11. emeleten kapott szívrohamot. Gyorsan kórházba szállították, de később meghalt. Sokan úgy gondolják, hogy még most is a 11. emeleten él.

baker-hotel-baker-suite

Virginia Brown – a hetedik emelet
Nagyon régi pletyka szerint Earlnek volt egy szeretője, akit Virginia Brownnak hívnak. Earl megengedte, hogy a nő teljesen ingyen éljen a hetedik emeleten, de ez sokáig nem elégítette ki a nőt. Állítólag bűntudata miatt leugrott a harangtoronyból.  Igazából erre sohasem találtak egyetlen bizonyítékot sem. Sokak szerint a hetedik emeleten Earl Myla nénikéje lakott. Ennek ellenére mégis volt egy Virginia Brown, aki a helyszínen lakott.

baker-hotel-bell-tower

A másik ugró – a medence
Igazából két leugrós történet is van a Baker hotel legendáriumában. Egy részeg városlakó gondolta azt. hogy érdemes a hotel ablakából tizenkettedik emeleti egyenesen a medencébe huppanni. Egy halálosan hülye ötlet, hogyha igaz. Erre sincs túl sok bizonyíték.

baker-hotel-the-pool

Douglas Moore – a második emelet
Egyetlen egy biztosan igaz félelmetes haláleset történt a hotelban. 1948. január 17-én egy 16 éves liftkezelő, Douglas Moore halálosan megsérült, amikor megpróbált felmászni a liftre, de később leesett, egyenesen a második emeletre, ahol azonnal meghalt. Senki sem látta még a fiú szellemét, de a mostanában a Baker hotel le is van zárva a látogatók elől.

baker-hotel-elevator

 

forrás: BlumHouse
képek: Natasha Michael

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.