Kasper Hauser: az eltűnt fiú félelmetes története

Nincs is annál félelmetesebb egy közösség számára, hogyha egy gyerek eltűnik, de néhány esetben a borzalmak még jobban elmélyednek, amikor megtalálják a gyerekeket. A történelem során előfordult pár olyan történet, amelyben a gyerekeket sötét helyekről hozták elő, sok esetben később egyáltalán nem tudtak beszélni. Úgy gondolták, hogy ezeket a gyerekeket a farkasok nevelték, mint Amalát és Kamalát. Most Kasper Hauser félelmetes történetét fogjuk elmesélni.

Hauser 3

1828-ban egy fiatal tinédzser feltűnt Nuremberg városában utcáin. Zavartnak és idegesnek tűnt, amikor az elhaladók megpróbáltak beszélni vele, de később megmutatott egy darab papírt, amelyet egy kapitánynak címeztek a hatodik regimentből. A levél írója elmondta, hogy ő gondoskodott a fiatal férfiről egész életében, megtanította írni és olvasni, de sohasem engedte, hogy elhagyja a házát. Most a levél írója felajánlotta a kapitánynak, hogy a fiatal fiú nála dolgozzon, ahogy azelőtt az apja is tette, esetleg akasztassa fel. Hauser, Nurembergbe érkezése idején csak azt tudta mondani, hogy lovaskatona akar lenni, mint az apja. Hogyha mást kérdeztek tőle, csak annyit tudott mondani, hogy nem tudja.
Hauser azonban egy idő után jobban megszokta a környezetét, és egyre többet mesélt el a múltjáról. Egy szűk, sötét cellára emlékezett, ahol szalmaágy volt. Ezt az apró helyet osztotta meg három játékkal, két lóval és egy kutyával. Minden reggel kenyeret és vizet adtak neki, néha a furcsa ízű víztől azonnal elálmosodott. Amikor felébredt, akkor a haját és a körmeit levágták, és az ágya is megváltozott.

hauser 2

Hauser később mesélt egy emberről, aki bejött a börtönébe, de az arcát mindig lefedte. De miért tartották fogva Hausert? A fiú hamarosan hírességgé vált a városban, gazdag emberek házában töltött időt, intelligens fiúként ismerték. Egy évvel később azonban fejsérülést szenvedett el maszkos alaktól, még pár évvel később le is lőtték, ezért elköltözött Ansbachba.
Hauser élete egy ideig újra normális mederben telt, amikor 1833-ban késsel szúrták meg. Gondozóinak elmondta, hogy újra egy maszkos alak támadta meg a kertjükben. Hamarosan egy kézzel írt papírt is kapott a támadótól:
Hauser pontosan el tudja nektek mondani, hogy hogy nézek ki, és honnan jöttem. Hogy megkíméljem ettől, elmondom én magam, hogy honnan jöttem. A Bavarian határról származom, a folyóról. Elmondom a nevem is, ami M.L.Ö.”

Kasper belehalt a sérüléseibe, de a misztérium tovább élt. Sokak szerint csaló volt, és mindenről hazudott, de az utolsó esetben túl mélyre vágott és megölte magát. Mások szerint Baden trónjának örököse volt, gyerekkorában rejtegették, majd megtámadták. Megpróbálták DNS-teszttel kimutatni a származását, de nem volt teljesen sikeres.  A története mai napig homályba vész.

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.