Karácsonyi harcos fesztivál Peruban

Mindenki tudja, hogy karácsony a béke ideje a Földön. Ilyenkor jót kell cselekedni másokkal. Azonban, hogy Peru egyik tartományában élsz, akkor a karácsony annak az ideje, hogy behúzz egy nagyot a szomszédodnak. Amíg a világ java részén ajándékokat csomagolnak, addig a peruiak egy része hangos zenét hallgat, alkoholt iszik és bokszol.
A takanakuy (jelentése: amikor felforr a vér) eredetileg Santo Tomas városából származik, amely az Andokban található, elszeparáltan a külvilágtól. Összesen három rendőr dolgozik itt és a legközelebbi bíróság is 12 órányi úttal érhető el. Ezért a város lakóinak egyedül kell megbirkózniuk a saját ügyeikkel. Éppen emiatt találták ki ezt a furcsa tradíciót, amely egy hagyományos meccs. Ha a szomszédod ellop tőled valamit, esetleg megrongálja a birtokodat, akkor várj karácsonyig, ahol majd jól megverheted. Aki győz a verekedésben, annak az igaza győz. Karácsonykor mindenki bosszút állhat azon, akin csak akar.
A fesztivál pár nappal karácsony előtt kezdődik. Hangos zene, táncolás, alkohol és őrült kosztümök is tartoznak hozzá. Sokszor színes símaszkokat viselnek az emberek a harcokhoz. Az bizonyos, hogy nagyon jó móka lehet. De azért nem cserélnénk le a saját karácsonyunkat. Vagy mégis?
forrás: KnowledgeNuts

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: