Kannibál étterem Németországban?

A kannibalizmus folyamatosan piszkálja az emberek fantáziáját, a kemény horrorfilmek szeretnek foglalkozni a témával. A téma a mai napig tabunak számít. Az antropológusok szerint csak nagyon kevés törzs folytat kannibalizmust. Ezt sem úgy kell elképzelni, mint a Green Inferno című filmben.

Azonban egy törzs igencsak megihletett egy újonnan nyíló éttermet Berlinben, ami a Filmé nevet viseli. A Filmé akar a világ első kannibál étterme lenni. 2010-ben igencsak a figyelem középpontjába került az étterem, hiszen a honlapjukon a embereket az egészségügyi állapotukról faggatták, emellett megkérdezték, milyen fizikumúak. A lényeg az volt, hogy donorokat kerestek, akik felajánlanák a testüket az étterem konyhájának, hogy később másoknak szolgálják fel őket. A recepteket nem tették fel, ezért azt nem tudhatjuk, hogy milyen menübe is kerültek volna az emberek. Úgy fest, hogy az atléták feleltek volna meg legjobban az elvárásoknak. Emellett az étterem még sebészeket is keresett, hogy “hentesként” szolgáljanak az étteremnek. Az ötlet lényege az volt, hogyha valaki meghal, akkor leszállítják az étteremnek, az orvosok pedig előkészítik a húst a szakácsoknak. Senkit sem akartak megölni, csak felhasználni a húst.

A lakomát spirituális élményként akarták felhasználni, amelyben az elhunyt lelke és ereje visszaszáll a vendégekbe. Ez a kannibálok filozófiája is. Természetesen a honlap azonnal éles tiltakozást váltott ki, néhányan úgy gondolták, hogy ez csak vicc lehet. Később azt mondták, hogy csak tréfaként szolgált az egész ügy. Felelevenítették a 2001-es Armin Meiwes ügyet, aki önként jelentkezőt keresett, aki felajánlja a testét, hogy megehesse. Armin a letartóztatásáig körülbelül 20 kilogramm emberhúst fogyasztott el.

A Filmé-ről kiderült, hogy ténylegesen hoax volt, amivel a húsfogyasztási szokásainkra akarták felhívni a figyelmet. Sőt még csak az étterem sem létezett, és nem mehetünk el Németországba, hogy emberfasírtot együnk. De egy pillanatra mi is elhittük, hogy létezhet, nemde?

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.