Csontból lesznek a városaink a jövőben?

A sci-fi filmekben mindig csodálatos jövőbeli városok tárulnak a szemünk elé. LED-fények és hatalmas tornyok, amelyek az égbe törnek. De mi van akkor, hogyha inkább a Mad Maxes világra fognak hajazni a jövő városai?

A legtöbb városközpont manapság acélból és betonból áll. Sajnos előállításuk borzalmasan nagy üvegházhatást hoz létre, amely egy cseppet sem jó a környezetre. 2025-re a világ populációja a nyolc milliárd főt is meg fogja haladni. A nagyobb városoknak egyre nagyobb kihívás lesz elszállásolni ezeket az embereket.
Michelle Oyen érdekes ötlettel állt elő, amely megoldaná a gondjainkat, ehhez a városokat csontokból kell felépítenünk. Manapság ehhez egyáltalán nem társítunk futurisztikus képzeteket, de állítólag ezek segítségével magasabb, vastagabb és környezetre kevésbé káros struktúrákat tudnánk kialakítani.

A repülés is szennyezi a környezetünket, de ez olyan dolog, amit kevésbé tudunk lecserélni. Az acél és betonvárosaink lecserélhetőek lennének egy másmilyen anyagra is. Oyen feladata, hogy a környezetben keresse meg a megoldást, és olyan épületeket tudjon alkotni, amelyek erősek és nem károsak a környezetre. Ráadásul a csont még erősebb is az acélnál. A tudós és csapata máris elkezdtek megalkotni a szintetikus csont és tojáshéj alapanyagot, amellyel megalkothatnánk a jövő városait. Kérdés, hogy mennyibe is kerülne majd ennek a mesterséges csontnak a kialakítása? Az bizonyos, hogy valamit tennünk kell, hogyha meg akarjuk védeni a bolygónkat.

forrás: MotherPlanet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: