Joan Freeman borzongató, megoldatlan gyilkossága

A lány koponyáját felismerhetetlenségig összezúzták, torkát fültől fülig elvágták, csak egy kevés bőrszövet választotta el attól, hogy lefejezzék. Egyértelmű volt, hogy a fiatal lány gyilkosság áldozata lett. Lehetséges, hogy őrültségnek hangzik, de sokan úgy gondolták, hogy Joan Freemant egy vérszomjas vadállat tépte szét.

Joan titkárnőként dolgozott a Hoffman-La Roche gyógyszer és kozmetikai cégnél, de élete szerencsétlen fordulatot vett. A gyerekek között az a legenda tejed, hogy egy mutáns lény ölte meg a lányt, aki a mai napig New Jersey északi részén szeli az utakat. Természetesen ezek a pletykák komolytalanok. Joant sajnos egy igazi szörnyeteg gyilkolta meg.

Joan 1968. augusztus 31-én hagyta el a házát. A csinos huszonkét éves lány azt mondta szüleinek, hogy egyenesen a munkahelyére tart. Három órával később már meggyilkolták. A gyilkossági helyszín arra utal, hogy meglephette a gyilkos. Joan a kezében tartott papírokat szétszórta a földön, ráadásul egy nehéz fa jégtörő kalapácsot is találtak a közelében, valószínűleg ezzel ütötték le. A kést, amivel felvágták a torkát, sohasem találták meg.  A nő meggyilkolása ténylegesen borzalmas volt. Ebben még a temetkezési vállalkozó, Harold Kent is egyetértett, amikor meglátta a nő holttestét. De miért is lett ez a sorsa?

Egy teória szerint Joan ipari kémkedésben vett részt, hiszen a testét a 34-es épületben találták meg, és nem is arrafelé dolgozott. Lehetséges, hogy olyat látott, amiért el kellett hallgattatni örökre? Egyetlen barátja volt a nőnek, aki lehetséges, hogy többet tudott a gyilkosság hátteréről, aki ráadásul kollégája is volt Joannak.

A férfi a helyszínen tartózkodott aznap, amikor Joant meggyilkolták. Állítása szerint a könyvtárban volt délben, de nem volt alibije az elkövetkező három órára, ezért a rendőrség sokáig megfigyelte, hazugság-vizsgálatnak vetették alá, ahol megbukott. Azonban az eredményeket semmisnek tekinteték, hiszen az idegeire is szedett gyógyszereket akkoriban. Viszont a férfit felmentették megfelelő bizonyítékok hiányában.

A nyomozók mindent elkövettek, hogy megoldják a borzongató gyilkosságot, de még a hazugságvizsgálatokkal se jutottak sehova. Végül Joan Freeman meggyilkolását a bíróság “John Doe” ügynek címkézte, és a mai napig megoldatlan. Úgy fest, hogy egyedül Joan tudhatta, hogy ki is gyilkolta meg őt.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.