Jane Toppan, a gyilkos nővér

Ha a történelem tanított nekünk bármit is, akkor azt tudhatjuk, hogy a sorozatgyilkosok minden méretben és nemzetiségben előfordulnak. És természetesen nők is vannak közöttük. Most egy női sorozatgyilkost, Jane Toppant fogjuk nektek bemutatni, aki összesen harminchárom embert gyilkolt meg. 

Toppan valószínűleg már genetikailag is sorozatgyilkosnak volt kitalálva. Édesapja megőrült és bevarrta a saját szemét, amíg édesanyja nem volt jelen Jane gyerekkorában, hiszen a nő meghalt tuberkulózisban Toppan gyerekkorában. A jövő egyáltalán nem állt fényesen a lány előtt. Édesapja folytatta a lecsúszást, amíg ő és testvére bekerült a Boston női elmegyógyintézetbe, ahol fiatal lányokat kezeltek. Toppan soha többé nem is látta saját édesapját. 1864-ben Toppan Mrs. Ann C. Toppan szolgálólánya lett (ekkor cserélte le nevét Honora Kelleyről Jane Toppanra). Körülbelül húsz éven keresztül élt a Toppan családnál, amikor Jane élete furcsa fordulatot vett. Nővér lett a Cambridge kórházban, ahol kiélhette elnyomott vágyait. Munkája során kísérleti malacoknak használta a betegeket. Morfiumot és atropint adott be nekik, amíg megvizsgálta a betegeket és figyelte, hogyan alakul az idegrendszeri állapotuk. Azonban a dolgok itt nem álltak meg. Jane leszedálta a betegeket és ágyba bújt velük, szexuálisan bántalmazta őket. Letartóztatása után be is vallotta, hogy élvezte a szexuális kapcsolatokat azokkal a betegekkel, akik közel álltak a halálhoz.

jollyjane1

Jane megtalálta a módját, hogy úgy gyilkoljon, hogy semmiképp se keltsen feltűnést. Tetteit szexuális vágyak irányították (ami statisztikailag nem megszokott indíték a nőknél). 1889-re már számos emberéletet követeltek cselekedetei. Hamarosan áthelyezték a Massachusetts Általános Kórházba, ahol folytatódtak a rémségek. Hamarosan valaki észrevette, hogy túl sok opiátot ír fel a betegeknek, éppen ezért inkább elment személyes ápolóként dolgozni. A probléma csak az volt, hogy a gyilkolási vágy feltűnő lett.
Jane megölte a főbérlőjét 1895-ben, megölte árvaházi testvérét, Elizabethet, de itt egyáltalán nem állt meg. Két évvel később beköltözött Alden Davishez és családjához, hogy gondoskodjon az idős férfiről, akit végül Jane meggyilkolt két lányával együtt.
Jane ekkor inkább hazaköltözött, de ekkor Elizabeth férje gyanakodni kezdett rá, ezért megölte nővérét, a férfit pedig visszahozta a halálból. Természetesen a hullák száma hamarosan felkeltette az érdeklődést. Ráadásul Davis legfiatalabb lányánál boncolást végeztek, ami kimutatta, hogy megmérgezték. A rendőrség 1901-ben tartóztatta le. Összesen 31 gyilkosságot vallott be, de nem találták beszámíthatónak az állapotát, ezért elmegyógyintézetbe szállították. 1938-ig életben maradt, így nyolcvan éves nőként igen egyedi sorozatgyilkos volt a történelemben.

jollyjane2

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.