Izland varázslói emberbőrből készült ruhákat hordtak

Ha visszarepülünk a 17. századi Izlandban, akkor bizony furcsa dolgokkal kerülhetünk szembe. Régen a szerencsehozó tárgyak kicsit más színezetet öltöttek. Manapság négylevelű lóherét, ál-nyúllábat és ehhez hasonlókat hordunk magunknál. Az izlandi varázslók meg emberbőrből készítetek nadrágokat.

A nekrobugyinak elnevezett alsóneműk igazán furcsák, de az izlandiak szerint igazán nagy szerencsét hoznak. Elkészítéséhez megnyúztak egy halott embert, majd ebben a bugyiban parádéztak a városban. A varázslók szerint ezek az alsóneműk bizony mágikus erőt hordoztak, viselésük gazdagságot és szerencsét hozott. Hogyha még érmét is helyeztek beléjük, akkor a viselőnek végtelen mennyiségű pénze lehetett.


Ahhoz, hogy ilyen nadrágokat készítsenek, a varázslóknak először engedélyt kellett kérniük az élő személytől, hogy haláluk után felhasználhassák a bőrüket. Miután a test el lett temetve, a varázsló kiáshatta azt, majd lenyúzhatta a bőrt deréktől lefelé. Az érmét pedig egy szegény özvegytől kellett lopniuk és belevarrni a bőrnadrágba. Szerencsére az évek során a szerencsét hozó dolgaink kevésbé félelmetesek már.

forrás: ModernNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.