Izland boszorkánymúzeuma rettenetesen félelmetes

Izlandon vannak legszürreálisabb és leggyönyörűbb tájak a Földön. Nem meglepő, hogy a turisták egyik kedvelt célpontja. A tájak és a kultúra mellett borzalmas rémálmoknak is otthont ad a helyszín.

A Strandagaldur Izland egyik leghíresebb múzeuma, amely varázslattal és boszorkánysággal foglalkozik. Évente körülbelül 15 ezer látogatók vonzanak a rémségek. A különleges hely Hólmavíkban található, és rengeteg sötét és misztikus tárgyat őriznek itt az emberiség legsötétebb korszakaiból. Akkoriban a fekete mágia hatalmas aggodalomra adott okot.

Witch_Museum_03 Witch_Museum_01-1050x700
Az épületben rengeteg varázsigét, átkot találhatunk, emellett védőtalizmánok és bájitalok összetétele is látható itt. De még ennél is félelmetesebb a tilberi démonok ábrázolás. A tilberieket főleg nők idézték meg, hogy lopjanak tehéntejet, amelyből később mágikus vajat készítettek. Az ár egy ilyen idézésért a kreátor vére volt, amelyet a démon a nő combjából szívott ki.

Witch_Museum_04
Azonban a legfélelmetesebb tárgyak mégiscsak a a Strandagaldur medvék, amelyek hordható ruházatot jelentettek. A legfélelmetesebb az, hogy ezeket a leggingeket egy felnőtt férfiak bőréből készítették. Állítólag ez szerencsét hozott a viselőjére, hiszen ezeket specifikus varázslatokkal vonták körbe.
A mágia és boszorkányság kedvelőinek tökéletes célpont lehet az izlandi múzeum.

Witch_Museum_06 Witch_Museum_07

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.