Írország leghíresebb kísértetjárta vára

Írországban folyamatosan történnek furcsa dolgok. A Dublintól nyugatra található Leap-kastély a tizenharmadik században épület, amelynek olyan borzalmas története van, hogy a világ egyik legkísértetiesebb kastélyának tartják, és a mai napig látogatható.

A kastélyt az O’Bannon család építette, amikor kihaltak, akkor az O’Carrollok örökölték, a falakon belül lezajlott esemény is az ő nevükhöz köthető, ugyanis a családon belül még testvérgyilkosság is előfordult. 1532-ben O’Carroll fia, Teige O’Carroll megölte bátyját, Thaddeuszt, aki pap volt. A gyilkosság mise közben történt, még a hívek is a szemtanúi voltak. Az idősebb testvér utolsó leheletével megesküdött, hogy örökké kísérteni fogja az öccsét, és azokat, akiknek közük van a gyilkossághoz. A helyet mai napig is Véres Kápolnának hívják, ahol állítólag most is fura fényt lehet látni, és sokan még a mai napig látják a pap szellemét.

A helyet évszázadokon keresztül elhagyták, de az 1920-as években renoválni kezdték, amikor is a munkások furcsa eseményekről számoltak be. Kínzóeszközöket és emberi maradványokat találtak a várbörtönben, és egy csapóajtót, ami igazi vesztőhelyként szolgálhatott. Ráadásul a mai napig kísérteteket is lehet látni. A legfélelmetesebb lény Elemental, aki birkaméretű, emberarcú, ördögi lény, amelynek szeme helyett fekete lyukakat lehet látni, emellett rothadó hús bűzét lehet érezni a közelében.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.