Iowa kísértetjárta temetője

A Fairview temető Council Bluffs városában található Iowa államban. Ismerős lehet a Fekete Angyal nevű szoborról, amely magányos őrzőként áll a temető előtt. Arca teljesen nyugodt, amikor a látogatókra néz. Édes és kedves arckifejezése ellenére helyi városi legenda kering a szoborról.

A Fekete Angyal története 1854-ben kezdődött, amikor Ruth Anne Browne és férje, Grenville Mellen Dodge Illinois államból Iowába költöztek. Grenville a polgárháborúban harcolt, így csak 1865-ben tért haza, amikor is a vasútnál kezdett dolgozni. Ruth Anne egy erős akaratú nő volt, egyáltalán nem félt kinyilvánítani a véleményét. A párosnak három lánya lett, akik mind egy Grenville által épített házban élte..

gen-_grenville_m-_dodge_-_nara_-_528819
Grenville 1916 januárjában halt meg, akit felesége Ruth Anne is követett szeptemberben. Halála előtt Ruthnak volt egy álma, amelyben a parton áll, amikor egy hajót húznak ki a vízből. A hajón egy csodálatosan gyönyörű nő állt, amely Ruth Anne szerint csak egy angyal lehetett. Az angyal felajánlott neki egy kortyot abból a tálból, amit a kezében tartott, de Ruth visszautasította. Az angyal visszatért hozzá egy második álomban is később, de Ruth folyamatosan visszautasította az italt, harmadik alkalommal mégis elfogadta. Ruth azt mondta lányainak, hogy az ital halhatatlanságot adott neki, de egy pár nappal később elhunyt.
Grenville and Ruth Anne's house
A következő évben Ruth Anna lánya, Ella felbérelt egy szobrászt. Daniel Chester French alkotta meg édesanyja angyalát, aki örök életet adott neki álmában. 1920-ban avatták fel a szobrot. French később Abraham Lincoln szobrát is megalkotta, amely Washington D.C.-ben áll, de mindenki azt mondja, hogy a Fekete Angyal a legjobb munkája.

Grenville and Lincoln
Évtizedekkel később a helyiek elkezdtek furcsa dolgokat tapasztalni a temetőben. Valaki azt állította, hogy az angyal elhagyta a helyét és körberepülte a környéket. A szobor sokak szerint meglátogatja a friss sírokat, hogy köszöntse az újonnan érkezőket.
Mások szerint ennél sokkal ördögibb alak. Mások szerint gyerekeket tüntet el. Sokak szerint, hogyha a szemébe nézel éjfélkor, akkor hamarosan meghalsz.
2009-ben a szobor renoválására 400 dollárt költöttek, mert vandálok színezték be pirosra az alapját és ráfirkálták, hogy “Dögölj meg  666!” Épp ezért már kisebb fal is veszi körbe. Az bizonyos, hogy a szobor csodálatosan gyönyörű!

5874816359_318f00fde7_b

 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.