Inez Clarke: a szellem, aki sosem létezett

A Chicagóban található Graceland temető a város legnagyobb embereinek a nyughelye. Itt nyugszik a “Felhőkarcolók atyja” Louis Sullivan és a szeretett filmkritikus, Roger Ebert. Ráadásul Dexter Graves hírhedt szelleme is errefelé bóklászik, de nem is ő a leghíresebb szellem errefelé, hanem Inez Clarke. 

Egy kislány sírjának tetejére egy üvegdobozt helyeztek, amelybe egy kislány van zárva teljesen fehérben. Több látogató is beszámolt arról, hogy a sírhoz közeledve egy kislány zokogását hallják. Inez Clarke-nek tényleg van oka a sírásra. 1880-ban halt meg, amikor csak hét éves volt. Piknikezni indult a szüleivel, amikor vihar tört ki és a kislány a szülei előtt halt bele a villámcsapásba. Szomorú történet, ugye? A legnagyobb gond azonban az, hogy maga Inez Clarke sohasem létezett.


1880-ban semmi jele sincsen egyetlen Inez Clarke-nek sem az egész városban. A temetőben nincs nyoma az örök nyugalomra helyezésének. Sőt, a leírások alapján a sírja Amos Briggs-hez tartozik, egy kisfiúhoz, aki hasonló korú volt, mint Inez. Inez szobrát pontosan egy létező sírra helyezték. De akkor honnan is ered a szobor? Erre két teória is van.
Az első, és legjobban elterjedt magyarázat szerint Inez sírja okos reklám egy újfajta sírkőnek. A szobrot Andrew Gael készítette, aki egy ehhez nagyon hasonló szobrot készített egy Lulu Fellows nevű tinilánynak a Rosehill temetőben. Kissé borzongató, hogy Lulu ugyan tizenhat évesen hunyt el, de a szobra pontosan ugyanúgy fest, mint Inezé. Lulu biztosan létező ember volt, de a sírköve 1885-ben készült. Lehetséges, hogy Inez tényleg csak egy reklámdarab volt Gagel munkájának?
A másik teória szerint csak összekeverték a neveket. Ugyanis a névnyilvántartásban Amos Briggs sem szerepel, de egy Inez Briggs meghalt 1880. augusztus elsején. Lehetséges, hogy félrehallották a neveket, és a család később készített egy szobrot, hogy Inez sírja normális legyen. Később ráadásul Mary Rothrock Briggs újraházasodott és felvette a Clarke nevet, és lehetséges, hogy ezt az új vezetéknevet adta lányának.  Az igazság valószínűleg sohasem derül ki.

forrás: ModernNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.