Janesville félelmetes babája

1976 óta egy különös baba ült egy családi ház padlásának ablakában Janesville-ben, Minnesota államban. Porcelán arcán különös, üres pillantással nézett rá az utcákra. Mindannyian érezték a vizslató szemeket, akik elhaladtak az ablak előtt. A furcsa érzet úgy lebegett az utcákon, mint a nehéz köd. De miért volt ott a baba és mit akart?

A Janesville baba igazi legenda lett a városban. Létezése már rengeteg erre lakó fantáziáját lángra lobbantotta. A történetét a városlakók egymásnak mesélik. Az egyik pletyka a baba körül egy kisgyerek tragédiáját mondja el. A tulajdonos lánya meghalt egy balesetben, esetleg meggyilkolták és a baba még ma is az ő elveszett lelke miatt ül az ablakban.
Egy másik pletyka szerint egy egyedülálló anya és fiatal gyereke harcolt az ördög ellen. Állítólag a gyermeket megszállta egy démon, és meghalt az ördögűzés során. Az anyuka azért ültette a babát az ablakba, hogy emléket állítson a lányának. Egy még félelmetesebb történet szerint a babát is megszállta a démon.

janesvilledoll-1000x750
Vannak, akik azt állítják, hogy a baba sétált is a ház padlásán. Rengetegen nem is mertek a babára nézni a rémes történetek miatt.
A valóságban a baba egy Ward Wendt nevű férfihez tartozik. Wendt antik dolgokat gyűjtött, ezekkel volt tele a lakása. A férfi a házban született és ott is élt, amíg meg nem halt 2012-ben 84 éves korában. Wendt kirakta a babát az ablakba, de sohasem mondta el senkinek, hogy miért is tette.
Wendt leírta a választ a baba eredetéről, amit elhelyezett a város időkapszulájában, amelyet 2176-ban fognak kinyitni. Addig teljes mértékben homály fedi a létezését.
A babát Wendt halála után eltávolították az ablakból, most a város könyvtárában lehet megtekinteni. Lehetséges, hogy semmi különleges oka nem volt annak, hogy a padláson ült olyan hosszú évekig, de az bizonyos, hogy Janesville lakóit egészen sokáig szórakoztatta.

janesville5-1200x900

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.