Igazi ház a Kísértet-hegyen

Kalifornia mélyén a sivatagban egy órányira a legközelebbi várostól és mérföldekre a kikövezett úttól, találunk egy házat, vagyis egy háznak a maradványait. A lakhelyet 16 évig egy ismert író és családja lakta, akik ki akarták próbálni, hogyan is éltek az indiánok. Néhányan úgy gondolták, hogy Marshal South őrült volt, másoknak azonban inspirációként szolgált.  De abban mindannyian egyetértenek, hogy nagyon különös szerzet volt.

Az emberek gondolkoztak azon, hogy a férfi miért is akarna ennyire távol lakni a civilizációtól, főleg egy ennyire elhagyatott helyen. Azonban az író ezt a csodálatos, sivatagi helyet tekintette otthonának, amely kiérdemelte a Kísértet-hegy nevet.
Marshal South az írói álneve volt az ausztrál felmenőktől származó férfinak, aki a 20. század elején érkezett Amerikába. A férfi természetesen a vadnyugatról írt regényeket, ezért is húzott oda a szíve. Ezért a harmincas években úgy döntött, hogy kipróbálja, milyen is az élet a civilizációtól távol. South és felesége kiköltözött a vadonba és 16 éven keresztül ott éltek , miközben Marshall leírta az élményeit.

South family summer 1946

Házukat is maga építette a család, esővizet gyűjtöttek saját maguk által készített tartályokba. Mára már nem sok maradt meg a házukból, csupán némi maradvány.
Az évek során rengeteget dolgozott a vízért a South család. A hegyre kellett felmenniük, hogy legyen vizük. 
Egy rövid időszakra el kellett költözniük a második világháború idejére. Végül 1946-ban South különvált a feleségétől. Állítólag a felesége nem látott jövőt a gyermekeinek a vadonban, ahol éltek, azonban ezt a férfi másképp gondolta.
Manapság már csak a szemét emlékeztet a család nyomaira. Azonban itt egy család élte le az életét. Most ennek a képeit nézhetjük meg. 

IMG_5758

IMG_5756
85-Rid & Rud in front of house
IMG_5755

IMG_5770

 

74--M & T w corrugated roofing 6-15-31

 

IMG_5772

 

IMG_5776

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.