Igaz történet a “Zöld Ember” városi legenda mögött

Nyugat-Philadelphiában évek óta kering egy városi legenda, amelynek főszereplője egy különös, szellemszerű alak, akit Zöld Emberként ismernek. A férfi az éjjel közepén sétál az utcákon, az elhagyott közutakon, és riogatja az elhaladó embereket. A Zöld Ember állítólag elhagyatott alagutakban él, ahonnan kihívhatod, hogyha nevén nevezed. Azonban gondoltátok volna, hogy a Zöld Ember létezik? Ráadásul igencsak borzalmas háttértörténete van.

Az igazi Zöld Embert Raymond Robinsonnak hívták, története 1918-ban kezdődött, amikor is igencsak kalandvágyó gyerek volt. Szeretett vasúti síneken mászni, amikor is kapcsolatba került az áram kábelekkel is. Az elektrosokk teljes mértékben eltorzította. A fiú elveszítette a szemeit, az orrát és a karját, ráadásul bőre zöldes árnyalatot vett fel. Nem kell részleteznünk, hogy a balesete után nem lett könnyű az élete.
Robinson hamarosan teljesen kivonta magát a közösség életéből. A gyerekek kegyetlenek voltak vele. Idősebb korában Robinson sétálni kezdett, hogy kevesebbet stresszeljen. Azért, hogy kevesebb emberrel találkozzon, elhagyatott utakat választott, például a 351-es utat, ahol eltűnhetett a sötétségben. Minden igyekezete ellenére az emberek sokszor meglátták és halálra rémültek, így kapta a Zöld Ember becenevet a férfi.


A pletykák terjedni kezdtek, a hatvanas években még vadásztak is rá az emberek. Sokan rá is bukkantak, ezeknek az embereknek Robinson el is mesélte a történetét, mire sokan elszégyellték magukat. A férfi mindezek ellenére megpróbált normális életet élni,de a pletykák és mítoszok még nehezebbé tették a dolgát. Dolgozott, az erdőben sétált, megtanult tájékozódni betegsége ellenére is.
Robinson 1985-ben hunyt el. Azóta legendája még inkább átalakult. Sokan úgy gondolják, hogy a mai napig kísérti az autópályákat és az alagutakat.

forrás: ModernNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.