Horrorfilmek, amik nagyszerű játékokat inspiráltak

Rengeteg szuper horrortörténetet ismerünk, amelyekből közül sok klasszikussá vált. A horror az egyik legnépszerűbb filmes és könyves zsáner. Emellett nem csoda, hogy a játékipart is rendesen megihletik.  Most hoztunk nektek pár olyan horrorfilmet, ami nagyszerű játékokat ihletett!

Psycho

Egyértelmű, hogy a Psycho az egyik legnépszerűbb horrorfilm, amelyben egy különös motelt, és annak vendégeit ismerhetjük meg, és Norman Batest, aki az anyjával él a távoli házban. Később Bates olyan traumába ütközik, amely miatt felveszi édesanyja személyiségét is. Ezzel az egyedi történettel nem csoda, hogy nagyszerű játékot alkottak. A Gates Motel a mai napig népszerű.

Dracula
Bram Stoker híres regénye rengeteg adaptációt megélt. Számos vámpíros mozifilm és televíziós műsor dolgozta már fel. Természetesen a játékok terén Dracula szintén nagyon tarolt. A Castlevania elképesztő sikert tudhat magáénak.

Péntek 13
Az eredeti Péntek 13 széria nagy sikert tudhat magáénak, a történetből számos folytatás készült. Emellett rengeteg videojáték is. A legutóbbi a Friday the 13th: The Game, amely előző évben lett elérhető számos platformon.

Alien

A Péntek 13-hoz hasonlóan az Alien is az egyik legnagyobb horror franchise, amely nem véletlenül ihletett meg számos videójáték-tervezőt. Több mint húsz játék érhető el a témában, az egyik legnépszerűbb az Alien: Isolation.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.