Horror a karosszékben ülve

Nem arról van szó, hogy valakit kikötöztek egy székhez, és nem tud onnan elmoccanni. Egy társasjátékot fogok bemutatni, ami nagyban fog különbözni a sokak által ismert Honfoglaló, illetve Gazdálkodj okosan játéktól. A rossz időnek hála kevesen mozdulnak ki a lakás melegéből önszántukból, így sokan felütik a kedvenc regényüket, de ajánlok most nekik egy másik alternatívát! Lássuk akkor, mit is rejt a Rettegés Arkhamban. Melegen ajánlott hozzá egy nagy bögre tea, mert sokáig fog tartani, ha bele kezdünk!

Korábbi cikkemben már bemutattam Lovecraft munkásságát, és ez a játék is az ő általa felépített világban játszódik, de minden előzetes ismeret nélkül is bárki nyugodtan bele vághat a kalandokba. A játék nem a megszokott sémát követi, hogy egymás ellen játszunk, hanem itt bizony össze kell fognunk a társainkkal, és közösen kell legyőznünk  a szörnyeket. Lehet egyedül is játszani, de a legjobb ha négyen ülünk le a társasjátékhoz. Értelemszerűen kétféle befejezése lehet, vagy nyerünk és legyőzzük a Nagy Öregek egyikét, vagy elveszítjük a partit és nem tudjuk megmenteni a várost.

arkhamhorror001

A játék lényege az, hogy kiirtsuk az összes szörnyet az utcákról, és bezárjuk a dimenzió kapukat, amiken keresztül jutnak át a lények a városba. A dobókocka talán ebben a játékban játszik a legnagyobb szerepet, mert minden cselekvésünk a dobásunk fényében derül ki, hogy sikerült, vagy nem. Az alapjáték mindig tartogat újdonságot, mivel 18 nyomozó, és 8 főellenség közül választhatunk. Az alkotók számos kiegészítő csomagot gyártottak a játékosok számára a hosszabb kalandokért. A játék ezen az oldalon érhető el: http://www.szellemlovas.hu/
Ha valakinek felkeltette az érdeklődését a játék, akkor ezen a videón még pontosabb képet alkothat róla: 

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.