Hogyan temessünk el egy boszorkányt?

A történelem során a boszorkányok rengeteg kultúrában felbukkantak. Az bizonyos, hogy sokszor nem értették meg őket, ezért veszélyes lényeknek tartották őket, akik ártanak a társadalomnak. Sajnos rengetegszer halállal büntették őket. Most hoztunk hét félelmetes történetet boszorkánytemetésekről. 

1. A leszögezett toszkán boszorkányok
Az első furcsa eset Toszkánából származik, ahol egy 800 éves sírt találtak az archeológusok. Az egész temetkezési helyet csak boszorkányoknak tartották fenn. A sekély sírokban felfedeztek két nőt, akiknek tizenhárom szöget vertek az állkapcsukba. Nem tudják, hogy miért is tették is, de a szakértől úgy gondolták, hogy valamilyen átkot próbáltak vele megelőzni.

How to Bury a Witch: The Stories Behind 7 of the Strangest Witch Burials in History

2. Rita
Warwickshire-ben, Angliában furcsa köveket találhatunk, amelyeket Rollright kövekként ismernek. A legenda szerint egy régmúlt angol király és embereit egy boszorkány változtatta kővé. 2015-ben archeológusok tárták fel a kövek alatt található sírt, ahol is női csontokat találtak, akit Ritának neveztek el. A maradványok körülbelül 1400 évesek, és a mellette talált csecsebecsék alapján egy angolszász nemes nő csontjai lehetnek. Azonban a kő kora és a nő maradványainak kora nem egyezik, de ennek ellenére a spekulációk tovább folytatódnak.

How to Bury a Witch: The Stories Behind 7 of the Strangest Witch Burials in History

3. Velence vámpírja
Egy nagyon furcsa sírt találhatunk Velencében a 16. század óta. A sírt 2006-ban fedezték fel, amelyben egy nőt temettek el a pestis áldozataival. A temetése furcsa lehetett: egy téglát találtak a szájába tömve. Ez bevett gyakorlat volt olyan emberekre nézve, akiket vámpírnak gondoltak. Még különösebb, hogy ma úgy gondolják, hogy boszorkány volt és nem vámpír. A kora miatt gyanakszanak erre, mivel negyven éves kornál idősebb volt, és régebben azokat a nőket, akik ennél tovább éltek sokszor vádoltak meg boszorkánysággal, hiszen sikerült kicselezniük a halált.

How to Bury a Witch: The Stories Behind 7 of the Strangest Witch Burials in History

4. A női sámán
Nemrégiben felfedeztek egy kriptát Észak-Izraelben, amelyben egy 12 ezer éves nő maradványait találták meg. A nő valószínűleg a natufian civilizáció sámánja volt. A kripta belsejében az archeológusok ötven teknős teknőt találtak, egy leopárd medencecsontját, egy sólyom szárnycsücskét, egy tehén farkát, négy nyestkoponyát, egy vadkan lábát és egy emberi lábat. Ráadásul a nőt tíz nehéz kővel fedték le, hogy megvédjék a vadállatoktól, de a történészek szerint lehet, hogy ezzel akarták a lelkeket a sírban tartani.

How to Bury a Witch: The Stories Behind 7 of the Strangest Witch Burials in History
5. Lilias Aide
A 18. századi Skóciában, Lilias Adie-t megvádolták boszorkánysággal a falubeliek. Arra kényszerítették, hogy vallja be, hogy az ördög felesége, de a lány a tárgyalás előtt meghalt a börtönben. Azonban Adie temetése kicsit furcsán alakult. Sáros homokba temették a tengerparton apály idején, testére köveket tettek. A lány maradványai így eltűntek a tengerben, de a kövek megmaradtak. Másik teória szerint a lány megölte magát, ugyanis az öngyilkosokat temették a legtöbbször a sárba, hogy ne zavarják a szent földet.
How to Bury a Witch: The Stories Behind 7 of the Strangest Witch Burials in History

6. Meg Shelton
Lancashire-ben, Angliába is találunk egy furcsa boszorkánysírt. Meg Shelton 1705-ben halt meg, akit a legtöbben Woodplumpton boszorkányaként ismernek. A nőt a helyiek vádolták meg, halála igazi szenvedés volt, mivel ezzel akarták megakadályozni, hogy újra feléledjen. A temetése első ránézésre teljesen átlagosnak tűnik, de a legenda szerint egyáltalán nem volt az. Arccal lefelé temették el, majd kővel fedték le a sírt, hogy sose szabaduljon ki.

How to Bury a Witch: The Stories Behind 7 of the Strangest Witch Burials in History

7. Rebecca Nurse sírja
Rebecca Nurse talán a legismertebb áldozata a salemi boszorkánypereknek, amelyek 1692-ben zajlottak le. A nőt tradicionális sekély sírba temették, de később azonban furcsa dolgok történtek. A boszorkányoknak nem lehetett keresztény temetésük, de Nurse családja belopózott a helyszínre és kiásta a maradványokat. Aztán elvitték a testet a családi birtokra. Manapság egy emlékmű van Nurse sírján, amely figyelmeztet bennünket a múlt borzalmaira.

How to Bury a Witch: The Stories Behind 7 of the Strangest Witch Burials in History
forrás: OccultMuseum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.