Hogyan lettek a vízköpőkből alienek?

Vízköpőkkel rengeteg helyen találkozhatunk. Templomokat, katedrálisokat díszítenek, főleg a gótikus periódusból. A vízköpőkről úgy tudjuk, hogy bizony elűzik a gonosz lelkeket és megvédik Isten házát, és mindazokat, akik belépnek oda. Emellett ráadásul nagyon praktikusak is, hiszen elvezetik a vizet a heves esőzések idején, megvédik a tetőket a víztől. Szóval nagyon sokat köszönhetünk ezeknek a démoni kőszörnyeknek. Azonban, ha Skóciában nézelődünk, akkor találhatunk olyan vízköpőket is, amelyek Ridley Scott Alienjére emlékeztetnek.

Elsőként gondolhatnánk, hogy ez bizony csak a véletlen műve, de mégis felfedezhetjük a valódi háttér történetet is. A szóban forgó templomot 1163-ban alapították, és 1245-ben kapta meg a apátság státuszt. A helyszín bizony nagy történelmi jelentőséggel bír, a 14. században kórházként is szolgált, itt született meg Robert, Skócia egyik királya.

Úgy fest, hogy a művész, aki újraalkotta a vízköpőket nagy rajongója volt a science-fictionnek. Nem tudni, hogy a művész direkt vagy teljesen tudattalanul alkotta-e újra a kis állatokat, de az bizonyos, hogy a vízköpők nagy szenzációnak örvendenek. És még a turistákat is vonzani kezdték az alien-vízköpők.

forrás: Vintage News

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.