Híres boszorkányok

Számos híres boszorkány bukkant már fel a történelem során. A boszorkányokról azt gondoljuk, hogy ijesztőek, csúnyák, kisgyermekeket esznek és ördögi bájitalokat készítenek. Most bemutatunk pár sztereotipikus és pár kirívó boszorkát is.

Morgan LeFay
Az ismert boszorkány az arturiánus mondákban volt ismert gyógyító. Sok írásban azonban ördögi erőként jelenik meg, aki gonosz varázslatokat gyakorol. LeFay pár történetben varázserejét használja, hogy Artúr erejét megtörje, de amikor az meghal, a nő megpróbálja gyógyító erejével visszahozni az életbe.

Kirké
Homérosz Odüsszeiájában Kirké bájitalokat készített, amely az embereket állatokká varázsolta. A boszorkány Odüsszeusz csapatát malacokká változtatta. Kirké csábító erejéről is ismert, hiszen az összes férfit elbűvölte külsejével.

A Macbeth boszorkányai
Shakespeare drámájában a három boszorkány öreg és csúnya. Sztereotipikusan gusztustalan anyagokból jósolják meg a jövőt. Állati zsigereket használnak és nagy üstben keverik a furcsa eredetű italokat.

A Nyugati Boszorkány
A gonosz Nyugati Boszorkány az Ózban tűnik fel, mint Dorothy ellensége. Tipikus boszorka, hiszen bőre zöld, gonosz és rettenetes csúnya. Ráadásul kedvelt utazóeszköze a seprű.

Laurie Cabot
A leghíresebb ma is élő boszorka Laurie Cabot. Ennek ellenére nem zöld a bőre és nem utazik seprűn, sőt alakot sem képes változtatni. Ehelyett Cabot meg szeretné mutatni a boszorkányság igazi lényegét a közönségnek, másoknak tanítja az ősi vallást, amelyet Wiccaként ismerünk.

forrás: Life123

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.