Hét különleges sír

Mára elhoztuk nektek a hét legkülönlegesebb sírt a világ minden tájáról!

Kitty Jay sírja

The 7 Strangest Graves and Burial Sites from Around the World
Kitty Jay sírja nagyon régen részét képzi Devon történetének. Egészen a késő 18. századra datálható vissza, és a legenda egy fiatal szolgálólánnyal kezdődik, aki szerelmes lesz egy farmerfiúba. Azonban, miután kiderül, hogy a lány terhes, a fiú elhagyja őt. A lány így őrületbe és elkeseredésbe esik, így felakasztja magát az istállóban. Régebben az öngyilkosságot elkövetetteket nem lehetett szent földbe helyezni, így Kitty Jayt egy útkereszteződésben helyezték el, így mindenki mosta kezeit a lány feletti felelősség miatt. A sírja még mindig utak találkozásánál lelhető fel egy kis fejfával, azonban Kitty legendája a mai napig él. Az évek során egyre több friss virágot tettek a sírra, de senki sem tudja, ki felelős ezekért. Sokan látni vélték már Kitty szellemét is, ahogy elhaladtak a sír mellett.

Lilly E. Gray sírja

The 7 Strangest Graves and Burial Sites from Around the World
A Salt Lake City temetőben egy apró sír furcsa írást rejt: “Lilly E. Gray, egy szörnyeteg áldozata 666”. A bizarr kiírás nem kis töprengést indított el. Amit biztosan tudunk, hogy Lilly Gray 1881. június hatodikán született és 1958. november tizennegyedikén halt meg. Az újságban megjelent gyászjelentés szerint természetes körülmények között hunyt el, néhány évvel ezután férje is meghalt, akit érdekes módon a temető másik végében helyeztek örök nyugalomra.  A férj furcsa férfiként volt ismeretes, akinek gondjai voltak a törvénnyel. Sokan őt hibáztatják felesége halálért. Sohasem tudjuk meg, hogy ez hogyan is kapcsolódott felesége halálához, de ennek ellenére sokan tesznek ajándékokat Lilly sírjára, akit egy szörnyeteg gyilkolt meg.

Timothy Clark Smith sírja

The 7 Strangest Graves and Burial Sites from Around the World
A 18-19. században nagyon féltek attól az emberek, hogy élve eltemetik őket, ráadásul ez a félelem nem is volt alaptalan. Sok esetben az orvosok túl hamar kijelentették, hogy valaki elhunyt. Nagyon sok később exhumált koporsóban találtak is kaparásnyomokat, amelyek bizony azt jelentették, hogy ezeknek az embereknek át kellett élniük a horrort, hogy élve eltemették őket. Azonban Timothy Clark Smith, az orvos, aki 1893-ban hunyt el, nagyon felkészült, hogy vele ilyesmi ne történhessen. Az Evergreen temetőben Smith kriptájába csengő helyezett, emellett légzőnyílást és egy ablakot is, amelyen keresztül beláthattak az emberek rá. Ráadásul még egy rejtett lépcsősor is volt, ahol csak fel kellett volna sétálnia, és kimennie a sírból. Azonban Smith tényleg halott volt, amikor a földbe helyezték, de jobb félni, mint megijedni, ugyebár. 

Rosalia Lombardo üvegkoporsója

The 7 Strangest Graves and Burial Sites from Around the World
A Capuchin katakombákban találhatjuk Rosalia Lombardo sírját is, akit üvegkoporsóban helyeztek végső nyugalomra. 1920-ban Rosalia édesapját teljesen lesújtotta, hogy kétéves kislánya meghalt tüdőgyulladásban, ezért konzerváltatta a lányát. A testet mumifikálták és üvegkoporsóba tették. Rosalia holtteste ma is a legjobban megőrződött holttest az egész világon. A bőre továbbra is rózsaszín árnyalatban játszik, és úgy fest, mintha békésen aludna. 1982-ben áttették egy speciális nitrogénnel töltött kamrába, amely még jobban megőrzi az eredeti állapotát. 

A holtak városa

The 7 Strangest Graves and Burial Sites from Around the World
Kairóban olyan temetőbe bukkanhatunk, amely egészen a hetedik századra datálható vissza, apró mauzóleumokkal. Néhány épület teljesen a földszint alatt van, néhány a föld felett, vagy a kettő kombinálása. Azonban Kairó terjeszkedése nyomán az emberek elkezdtek beköltözni erre a területre is, ami a mai napra fél millió emberre duzzadt, akik az ősi mauzóleumokban élnek. A városrészben azonban nagy a bűnözési ráta, a szegénység, éppen ezért az itt élők sokkal jobban félnek az élőktől, mint a holtaktól. 

A Chase család sírboltja

The 7 Strangest Graves and Burial Sites from Around the World
Eredetileg 1724-ben épült ez a sírbolt, amely a Christ Parish templomban található Barbadoson. A Chase család évekkel később vásárolta meg, annak ellenére, hogy már Ms. Thomasina Goddard teste itt nyugodott. A család azonban mégis felvásárolta, amikor kislányuk, Mary Ann meghalt kétéves korában. Nem sokkal később Mary Ann testvére, Dorcas is meghalt és testvére mellé helyezték. Egy hónappal később a családfő, Thomas Chase öngyilkos lett. Amikor felnyitották a sírboltot, akkor derült ki, hogy a bent található koporsókat erőszakosan dobolták odabenn. Nem volt bizonyíték áradásra, vagy ehhez hasonlókra, sem földrengésre. A sírbolt teljesen le volt zárva, nyoma sem volt behatolásnak. Azonban odabenn visszatették a koporsókat a helyükre és Thomast is nyugalomra helyezték. Egy évvel később egy másik családtag is eltávozott, és amikor a sírt kinyitották, újra össze-vissza hevertek a sírok. Senki sem értette, mi történt. Magyarázat nélkül újra lezárták, de a Chase család sírboltjának mozgó koporsóinak története futótűzként terjedt. Természetesen idővel újra felnyitották a helyszínt és ugyanazt tapasztalták, mint az eddigiek során. Ekkor döntöttek úgy, hogy a bent lévőket kiköltöztetik és örök nyugalomra helyezik a temetőben. 
forrás: The Occult Museum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.