Herxheim: a kannibálok falva

Egy régészeti kutatás alkalmával tárták fel, hogy a németországi Herxheim városában rengeteg emberi maradvány található, akik nem természetesen úton hunytak el.

A csontok a kannibalizmus bizonyítékai, természetesen, hogy pontosan miért lett ennyi áldozat, és hogy miért fogyasztották el őket, az továbbra is éles vita tárgyát képzi.
Egy vezető antropológus elmondása szerint Herxheim régi lakossága igazi szakértője volt a mészárlásnak. Férfiakat, nőket, gyerekeket, csecsemőket, sőt magzatokat is elfogyasztottak i.e. 5000 körül.

A csontok található nyomok arra utalnak, hogy a hús le lett róluk hasítva. Sok csont meg volt nyitva, hogy a velőt is képesek legyenek elérni, ráadásul a koponyát is meglékelték, és a nyelvet kivágták. Néhány csonton található nyom szerint pár áldozatot nyárson süthettek meg. Ugyan a mészárlással kapcsolatban bizonyosak a kutatók, azt nem tudhatjuk, hogy a húst el is fogyasztották-e az elkövetők.

A kézműves maradványok arra utalnak, hogy az 500 megtalált ember maradványa nem a környékről származik. A kutatóknak fogalmuk sincs miért, de az emberek mintha Európa minden részéből érkeztek volna a faluba. Van, aki akár 400 kilométert is vándorolt.
Talán sohasem tudjuk meg, hogy miért érkeztek a faluba az emberek, hogy aztán összetörjék tárgyaikat, majd megöljék őket. 4950 környékén Herxheim kicsi falvát elhagyták lakói, azonban ennek okát sem ismerjük.

forrás: ListVerse.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.