A Windsor erdő szelleme, Herne

Az angol flórklórban igencsak ismert Herne, a vadász története. Ez a szellem a Windsor erdőben kísért, Berkshire megyében. A szellemnek agancsok vannak a fején. Először Shakespeare említette meg Hernét, de azóta rengeteg könyvben, TV-sorozatban és máshol is feltűnt. 

Hernéről nagyon kevés említést tesznek 1840 előtt. Shakespeare szellemnek írja le, amely a Windsor erdőben lakozik. Herne telente sétál az erdőben éjfél környékén szarvakkal a fején. Kétszáz évvel később Samuel Ireland írt Hernéről. Állítólag Herne I. Erzsébet idején borzalmas szabálysértést követett el, ezért elveszítette mindenét, így felakasztotta magát egy fára.

b4be3332581ea18cdee4403287ac8a52
Állítólag Herne szelleme azóta is kísérti a windsori erdőt, főleg a Great Parkot. Sokan látni vélték azóta is. Szarvakkal jelenik meg, sokszor az alatt a fa alatt, ahová felakasztotta magát, de volt, amikor lovon látták. Állítólag fluoreszkál az éjszaka sötétjében, sokszor démoni kutyák követik, esetleg az erdő más állatai.
De honnan is eredhet ez a történet? Sok teória próbált erre választ adni, de Herne eredete a mai napig homályba vész. Sokan keltának tulajdonítják Herne eredetét, mások azonban úgy gondolják, hogy Herne létező, valós személy volt, aki borzalmas halált halt, ezért kelt fel holtjából.

Herne-2012

forrás: WikiPedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.