Helltown, Ohio legendája

Helltown az egyik leglegendásabb helyszín Ohio államban. Nem mindig hívták így, és nem is ez az eredeti neve, azonban a mendemondák miatt kiérdemelte a Pokolváros elnevezést.

Helltown Stanford road - ohio forgotten

Helltown városát Summit megy északi részén találhatjuk, eredeti nevén Boston Millsnek nevezik. 1806-ban alapították, így Summit megye legrégebbi falvaként ismert. A vonatsínek építésénél kezdett igazán virágozni a kisváros 1880 környékén. 
1974-ben Ford elnök engedélyével Nemzeti Park létesült a területen. Ez a lakókat nem töltötte el akkora örömmel, hiszen így senki sem lehetett errefelé földtulajdonos. Az eredeti ötlet az volt, hogy a várost teljesen megszüntetik és nemzeti park kerül a helyére. A lakóknak azonnal el kellett költözniük, mire olyan feliratokat hagytak hátra, hogy “tudjuk, hogy éreztek az indiánok”. Azonban az utak megmaradtak és az elhagyatott házak is. Így nem is csoda, hogy azonnal legendák és szellemtörténetek születtek a városka körül.

helltown - from ohio forgotten

Az egyik legismertebb történet egy elátkozott iskolabuszról szól. A fák között egy lerobbant iskolabuszt lehet találni, aminek az összes ülését eltávolították. Sokan úgy gondolják, hogy a gyerekeket egy sorozatgyilkos ölte meg vagy egy mentálisan beteg ember. Néhányan azt állítják, hogy szellemgyerekek vannak a busz belsejében, mozdulatlanul ülnek. Mások azt mondják, hogy sírást lehet hallani a buszból. Állítólag, aki megpróbálta eltávolítani a buszt a helyszínről, azoknak azonnal baja esett. A valóságban a buszt az ideiglenes házak lakóinak gyerekei használták, de amikor a kormány megvette a földet, akkor a busz is ottmaradt. 

helltown church - ohio forgotten

Helltownban van két templom is. A Boston Közösségi templom és a Mother of Sorrows templom. A legendák sohasem írják, hogy melyik templomban él az ördögi ember, aki sohasem engedi, hogy lássák az arcát. Mások szerint ördögimádók laknak odabent, gyertyákat égetnek órákig.

helltown - from ghostsofohio dot org

Két utca található Helltownban, mindkettőt lezárták minden ok nélkül. A legenda szerint a sátánimádók tették ide őket, hogy távol tartsák az embereket a helyszíntől. A valóságban egyszerűen csak nem biztonságosak ezek az utak. 

helltown barn - ohio forgotten

A Krejci családnak Helltown közelében volt egy privát területe. A kormány azt hitte, hogy csak régi szeméttelep, azonban a park felügyelői furcsa szagokról, fejfájásról és kiütésekről panaszkodtak. Egy férfi ténylegesen belebetegedett, pedig csak üvegeket gyűjtött. A környezetvédelmi felügyelet tesztelte a helyszínt és úgy találták, hog y mérgező kémiai anyagokat dobtak ki ide. A területet lezárták, még a mai napig tart a takarítás.
Egy másik legenda szerint egy elhagyatott ház áll az erdőben, ahol a lámpák mindig élnek (valójában nem elhagyatott, hanem egy hosztelről van szó). Emellett beszélnek egy szellemről, aki a temető padján ül és csak bámul előre. Ráadásul a Kukorica gyermekei című filmet is Helltown ihlette.

helltown cemetery - ohio forgotten
forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “Helltown, Ohio legendája

 • 2016-05-15 at 4:19 PM
  Permalink

  A Kukorica gyermekeit nem ez a hely ihlette hanem Stephen King maximum ebből írhatta King a novellát

  Reply
  • 2016-05-15 at 4:29 PM
   Permalink

   Nagyon jól tudom, hogy Stephen King írta a Kukorica gyermekeit (sokkal nagyobb King-rajongót nem lehet nálam találni), de ettől még a filmalkotókat is megihlethette a helyszín, a díszletek és a megvalósítás terén 🙂 További infókat sajnos nem találtam róla, hogy pontosan kit, mi ihlethetett.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.