Ház a kísértetjárta dombon: a Sauer vár története

Kansas városában találkozhatunk egy igencsak elbűvölő váracskával, amely pontosan a Kansas folyóra néz. A helyet 1869 és 1871 között építették, a két és fél emeletes ház azonban igencsak félelmetes szellemtörténetnek ad otthont.

A várban eredetileg Anton Sauer élt, egy német származású üzletember, aki New Yorkból költözött Kansas városába felesége halála után 1868-ban. A férfi itt találkozott a huszonnyolc éves özveggyel, Mary Einhelling Messerschmidttel, akivel 1869-ben össze is házasodtak, így összesen öt gyereket neveltek kettesben. Emellé még öt közös lányuk is született, akik közül egy meghalt csecsemőkorában, és a ház kertjében temették el. Hamarosan Anton Sauer is elhunyt tuberkulózisban a ház falai között, a temetőben helyezték örök nyugalomra, és lányát is újratemették mellé.

House on Haunted Hill: The Restless Spirits of Sauer Castle

Azonban a Sauer ház egyre furcsább történeteknek adott otthont. A legenda szerint egy nő felakasztotta magát a toronyszobában, és még eltemetett kincsekről és holttestekről is beszéltek a közelében. Állítólag még egy őrült férj is meggyilkolta itt egész családját, majd a hátsó kertben temette el őket.
A szomszédok furcsa fényeket láttak a toronyszobából, és hangokat hallottak a házból, amikor senki sem tartózkodott odabenn. Halloweenkor állítólag egy férfit és egy nőt is táncolni láttak a toronyban.
Az évek során rengeteg paranormális nyomozó járt a birtokon. A nyolcvanas években úgy találták, hogy a padláson paranormális jelenségek folynak, és még fotókat is készítettek a helyről.

House on Haunted Hill: The Restless Spirits of Sauer Castle
Azonban nem minden nyomozó van teljesen meggyőződve a Sauer kastély paranormális természetéről. Sokak szerint csak a külseje miatt szeretnék annyian, hogy tényleg kísértetjárta legyen a helyszín. A ház tulajdonosa most Carl Lopp, aki Anton Sauer egyik leszármazottja. A férfi 1988-ban vásárolta meg a házat azzal a szándékkal, hogy felújítja, ő is azt állítja, hogy semmilyen paranormális jelenség nem kötődik a helyhez. Azonban ennek ellenére rengetegen látni akarják a helyet.

forrás: Occult Museum

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.