Hátborzongató történetek hajókról

A történelem során rengeteg borzongató történetet ismerhetünk meg félelmetes, rettenetes körülmények között elsüllyedt hajókról. Mára ilyeneket hoztunk nektek!

A Sayo (2016)
A német kalandozó Manfred Fritz Bajorat éppen mély gyászban volt, amikor elhagyta a Karib-szigetek térségét 2010-ben. Éppen csak eltemette szeretett feleségét, Claudiát, aki rákban szenvedett. Épp ezért a Bajorat összerakta a yachtját és egyszerűen elhajózott a naplementébe. Hat évre tűnt el. Azonban ezen év februárjában két halász találta meg a Sayo nevű hajót a Fülöp-szigetek közelében. Hamarosan megpróbálták felderíteni a hajót. Hamarosan felfedezték Bajorat mumifikálódott maradványait, amelyet a száraz óceáni levegő konzervált. Fogalmuk sem volt, hogy mennyi ideje lehetett a holtteste a hajón. A férfi mellett felesége fényképe volt és egy levél, amit neki szánt. A férfiről kiderült, hogy szívrohamban halt meg. Legalább hat éven keresztül sodródhatott az óceánon magányosan. Hamarosan a férfit nyugalomra helyezték felesége mellett.

Ocean wave (1976)
Bas Jan Ader ismert művész volt a hetvenes években. Hollandiában született, de végül az Egyesült Államokban kötött ki, ahol előadásai egyre inkább elkeseredettséggel és szomorúsággal teltek meg. 1973-ban Cape Code-on szállt fel az Ocean Wave nevű hajóra. Ader hosszú tengeri utazást tervezett, ám sohasem érte el Cornwallt. A rádiós kapcsolatok megszakadtak, és tíz hónappal később megtalálták a hajót az ír partoknál. A művész testét sohasem találták meg, de sokan úgy gondolták, hogy öngyilkos lett.

 

Teignmouth Electron (1968)
A Sunday Timesnak nagyszerű ötlete támadt azzal, amikor 1968-ban elindították a The Golden Globe Race nevű versenyt, amelyben bátor matrózok arra vállalkoztak, hogy körbeutazzák a földet. A 34 éves Donald Crowhurst tapasztalat nélkül vágott bele a kalandba. A Teignmouth Electront sohasem tesztelték az utazás előtt és csak pár nappal a verseny előtt készült el. 1968-ban Crowhurst fedélzetre szállt és elindult az Atlanti óceánon, csak kilenc hónappal később találták meg a hajót. Crowhurst nagyon jól tudta, hogy hazatérve vissza kell fizetnie a hajó költségeit, ezért elkezdett írni egy naplót, amelyet csodálatos történetekkel töltött meg az utazásáról. Azonban a férfi mentális állapota egyre romlott, és egyre furcsább dolgokat írt az emberiség jövőjéről. Végül a férfi öngyilkos lett.

 

 

Mary Celeste (1872)
A Mary Celeste 1872 novemberében hagyta el New Yorkot. Később megfenekletten találták meg az Atlanti óceánon december 5-én. A hajó  szerencsére még továbbra is használható volt, az emberek cuccai is a fedélzeten maradtak, csak a mentőcsónak hiányzott. Azóta sem tudják, hogy mi is történt valójában a hajóval. Sokan hatalmas polipok támadására vagy paranormális jelenségre gyanakszanak.

forrás: MentalFloss

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.