Hatalmas, emberi koponyákból épített tornyot fedeztek fel Mexikóban

Évszázadokon keresztül egy ősi azték templom falai között pihent. Egy igazi torony, amelyet emberi koponyákból állítottak fel. A torony összesen 700 ember földi maradványaiból épül fel. A tornyot egy csapat archeológus fedezte fel Mexikó városában. 

A torony állítólag a Huey Tzompantli részei voltak, ahol régen a kivégzett ellenségek vagy a feláldozott emberek fejét mutogatták. Valószínűleg ez a 700 ember mind az azték napistennek, Huitzilopochtlinak lett feláldozva, és ennél a szám természetesen sokkal nagyobb.

A borzalmas templomot elsőként a spanyol konkvisztádorok fedezték fel, amikor megérkeztek Tenochtitlanba az 1500-as években. Feljegyeztek mindent, amit láttak. Andres de Tapia foglalkozott ezzel, aki Cortest kísérte Mexikóba 1521-ben.

Két évvel ezelőtt kezdték el az ásatásokat, ahol felfedezték ezt a rengeteg koponyát, amelyek a régi templomok részei voltak. A mostani felfedezésben még borzongatóbb, hogy gyerekek és nők koponyái is sorakoznak a férfi harcosoké mellett.

Az antropológusok csak férfikoponyákra számítottak, azonban itt női és gyermeki koponyák is felbukkantak. A Huey Tzompantli feltárása még most is zajlik. Vajon még milyen borzalmakat rejteget a helyszín?forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.