Három igazán szokatlan szexuális vonzalom

Forrás: Tumblr

A parafília szóval jelöli a pszichológia azokat a rendellenes, de mindenképpen furcsa és bizarra hajazó szexuális viselkedésformákat, amelyeket a köznyelv általában perverziónak hív. A pszichológusok elnevezése az ilyen cselekményeket megszabadítja a pejoratív, a deviáns és a beteges jelzőktől, így cikkünkben mi is a parafília kifejezést használjuk.

 Azt talán olvasóink is sejtik, hogy könyveket, oldalakat lehetne megtölteni a legszokatlanabb szexuális viselkedési formákkal és fantáziákkal. Akadnak köztük bőven olyanok, amire csupán egy döbbent szemöldökráncolással reagálunk, és igyekszünk rögtön elfelejteni őket.

Ma három olyan parafíliáról lesz szó, amelyek taglalása igen illik oldalunk tematikájához. Hiszen a földönkívüliek, a kísértetek, illetve végül a robotok iránt táplált szexuális vágyról lesz szó.

Különösen az első két jelenségre jellemző az, hogy viszonylag nehéz kiélni ezeket a vágyakat, hiszen míg egy híddal is köthetünk házasságot, addig viszonylag nehezen találhatunk egy, legalább egyetlen forró éjszakára vágyó kísértetet vagy földönkívülit. Így ezek a szexuális vágyak, amelyek csupán helyettesítői a pszichológiai elméletek szerint a valódinak, bizony az esetek legnagyobb részében kielégítetlenek maradnak.

Lehet, hogy csak mi vagyunk ilyen szkeptikusok, hiszen ismerünk elég történetet, amiben földönkívüliek elrabolnak, és szexuális aktusra kényszerítenek mit sem sejtő emberi lényeket.

A földönkívüliek iránt érzett vonzalmat exofíliának nevezzük.

Az ufó és ember közötti szexről szóló beszámolók nem szűkölködnek olyasmikben, mint: levegőben lebegés huzamosabb ideig, polipszerű, csápos lények, macskaemberek (egy beszámoló még arra is kitért, hogy az ún. Macskakirálynőnek még gyermeke is született az emberrel folytatott aktusból)., illetve telepátiából.  A történeteknek egy másik fontos momentuma, hogy itt lehető legritkábban egyeznek bele kölcsönösen a felek a szexbe, sokszor az egyik fél kényszeríti a másikat (általában a földönkívüli az embert, de persze akadhatnak kivételek!).

Forrás: Tumblr

A kísértetek, szellemek iránt táplált vonzalom a spectrofília, itt a földönkívüliek helyét a szellemek, kísértetek, és egyéb, bizonyos szempontból testetlen entitások veszik át. Bár a szkeptikusok igen ritkának találhatják ezeket az együttléteket, mégis bőségesen akadnak beszámolók a témában.  Akadnak történetek zaklatásról, de egyes esetekben még valódi szerelmi kapcsolat is kialakul szellem és ember között.

A robotok iránt érzett szexuális vágy természetesen újkeletű dolog, de egyre népszerűbb. Míg a szellemek és földönkívüliek hódolói a legritkább esetekben találkozhatnak vágyuk tárgyával, és ebben az esetben is hitetlenkedés és finom gyanú lebegi körbe őket, addig a robotok rajongói komoly pénzösszegeket nem sajnálva még valóra is válthatják álmaikat.

Itt a végén ragadnám meg az alkalmat, hogy megjegyezzem. Akár hiszünk a szellemekben vagy a földönkívüliekben, érdemes tisztában lenni azzal, hogy ezek a történetek nem biztos, hogy teljes egészében a képzelet szüleményei. Előfordulhat, hogy létező trauma áll mögöttük, vagy álmok, fantáziák jelennek meg bennük.

Úgy tűnik, a természetfelettivel folytatott szexuális aktus az emberi képzelet, gondolkodás egyik állandó kísérője. Például különböző mítoszok szólnak elfeledett, vagy kevésbé elfeledett istenekről, akik halandó nőket termékenyítenek meg, szukkubuszok rabolják el alvó férfiak életerejét. Majdnem minden mitológia gazdag ezekben a történetekben.  (További cikkeinkben ezzel a témával részletesebben fogunk foglalkozni).

Forrás: The Ghost Diaries cikke alapján

Képek: Tumblr

Gitta Sereg

Mindig érdekelt, hogy mit tudunk megosztani egymással, talán ezért is írok. Hobbijaim: a kreatív írás és a mitológia, meg a főzés-sütés. Itt az előbbi kettővel ismerkedhettek meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.