Halloween mítoszok

A Halloween nem csak álrémülettel van telezsúfolva, hanem bizony vannak olyan dolgok is, amiktől a szülők évről évre halálra rémülnek. Most tíz mítoszt hoztunk Halloween idejéről, ami jobban megijesztette az embereket, mint a szellemek vagy az élőhalottak. 

Borotvapengék az almában
Elterjedt az egészségesebb ajándék is a gyerekek számára a csoki mellett, ezért sokan almát adnak a kisebbeknek. Azonban ezzel együtt az a pletyka járta, hogy sokan borotvapengéket raknak az almákba. De szerencsére ez teljes mértékben fikció.

Kék csillagos tetoválás
Állítólag a gyerekeknek kék csillagokkal ellátott tetoválásokat osztogattak, amelyek LSD-be voltak áztatva és a bőrön keresztül szívódtak fel. A tetoválások a leírtak szerint hallucinációkat, hangulatváltozást és lázat okoztak, és veszélyeztették a gyerekek az életét. A felhívás plakátok formájában és a Facebookon is terjedt. Később kiderült, hogy egyáltalán nem léteztek ilyen tetoválások.

Zombi koalák
Ez már egy komolyabb városi legenda, mely szerint sugárfertőzött eukaliptuszt fogyasztó koalahordák lepték el a városokat Halloween idején. Olyanok, mint a képen látható példány.

Zombie Koala

Mérgezett cukorkák
A Halloween cukorkákat eddig egyedül egy férfi mérgezte meg, aki megpróbálta megölni saját fiát. Mondjuk ez is éppen eléggé hátborzongató.

Poisoned Candy

Macskaáldozat
Nem kell aggódni, nem szoktak fekete macskákat feláldozni Halloween idején sem. 

Az ördög ünnepe
Mindannyian tudjuk, hogy a Halloween ősi kelta ünnep, amikor a betakarítást ünnepelték. Csak a keresztény fundamentalisták tették hozzá, hogy ilyenkor az ördögöt szokták ünnepelni.

Veserablás
Halloweenkor is kering az a történet, hogy elrabolják az embert, majd egy jéggel teli kádban ébred, és az egyik veséje hiányzik. Szerencsére erre sem volt még precedens. 

Amikor a gyerekmolesztálók támadnak
Szerencsére arra sincs példa, hogy a gyerekmolesztálók jobban támadnak Halloweenkor. Vannak államok, ahol a regisztrált szexuális bűnözők ajtajára ezt tetetik ki.

When Child Molesters Attack

Beavatás
Sokak szerint a nagy bandaavatásokat Halloweenkor tartják a veszélyes bűnözők, azonban erre sincs igazán bizonyíték. 

Szellemek
Egy internetre kikerült videóval riogatták az embereket szellemekkel Halloweenkor, később azonban kiderült, hogy az egész egy kampány volt, ami a késői munka veszélyeire figyelmeztet.

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.