Ha abbahagyod az építkezést, meghalsz: a Winchester ház története

Ez a hatalmas épület egy igazi labirintus, ahol a folyosók a semmibe vezetnek. Lépcsők visznek fel a plafonra, és néhány ajtó egyenesen a másik emeltre vezet. A San Joséban, Kalifornia államban található Winchester ház, tervek nélkül épült. Az építkezés 1884-ben kezdődött meg és egészen 1922-ig tartott.

A Winchester ház Sarah Winchester otthona volt, aki a fegyvercéget örökölte. Régebben nagyon sokan választották a Winchester fegyvereket, de Sarah Winchester korában már kissé haldoklott a cég. Sarah olyan nő volt, akinek életét tragédiák tűzdelték. Egyetlen gyermeke meghalt születése után néhány héttel. 1880-ban elveszítette apósát tuberkulózisban, egy évvel később férjét is elvitte a betegség. Sarah úgy gondolta, hogy a családja átkozott, éppen emiatt médiumok és jósok segítségét kérte. Sarah leginkább Adam Coonsban bízott, aki azt mondta a nőnek, hogy a család minden egyes szellemmel sújtott, aki valaha a Winchester fegyvertől halt meg, és azt javasolta Sarahnak, hogy utazzon nyugatra és építsen egy házat a szellemeknek. Coons azt mondta, hogy az építkezés sohasem érhet véget, mivel akkor maga Sarah is meghal.

winchester_ballroom_orig1-1200x800
1884-ben Sarah Winchester egy nyolcszobás farmházat vett és megkezdődött az örökké tartó építkezés. Örökségével Sarah felbérelt egy egész csapatot, akik minden egyes nap dolgoztak a házon egész évben. Semmi célja nem volt a dolognak, építész sem irányította őket, ezért csak dolgoztak.
Rengeteg munkás tapasztalt paranormális dolgokat a helyszínen. Ablakok és ajtók nyíltak ki maguktól. Sokan úgy gondolták, hogy a semmibe vezető ajtók és ablakok azért vannak, hogy összezavarják a lelkeket.
Sarah Winchester azonban meghalt 1922-ben, amikor is vége lett az építkezésnek. Halálakor a háznak 160 szobája volt, 47 kandallóval, 17 kéménnyel, két pincével és három lifttel. Kissé megrongálódott 1906-ban a földrengéskor, és sokan úgy gondolják, hogy használhatatlan, ezért csupán 135 ezer dollárért kelt el. Manapság a helyszín látogatható.

vcw_d_sjose_t4_winchestermysteryhouse_christysharp_1280x642-1050x525 staircase-to-ceiling-1200x800 12-27-acapulco-winchester-mansion-038-1200x803

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: