Gyilkos a hátsó ülésen

Ki ne ismerné a gyilkos a hátsó ülésen kezdetű rémes városi legendát? Most erről szeretnénk egy kicsit bővebben írni és felfejteni ennek hátterét. 

A történet klasszikus. Egy éjjel egy nő elmegy bulizni a barátnőivel, majd késő éjjel egyedül pattan be az autójába és elindul az elhagyatott úton. Egy pár fényszórót pillant meg a háta mögött, az autó folyamatosan villog mögötte, amitől a nő egyre idegesebb lesz. A megijedt lány egyre inkább próbál az útra figyelni, azonban az autó továbbra is követi, és folyamatosan villogtatja a fényszóróját. A nő egyre inkább ki akarja hívni a rendőrséget a mögötte található kocsi miatt.

Később azonban kiderül, hogy az autós csak meg akarta menteni a lány életét, hiszen észrevette egy késes alak sziluettjét a másik kocsi hátsó ülésén. Persze, ekkor már régen késő. A történet tanulsága, hogy mindig meg kell nézni a hátsó ülést, amikor beszállsz az autóba.
A történet másik verziójában a nő megáll a benzinkúton, hogy lerázza a követőjét. Amikor nyugodtan visszaül az autójába, akkor tör életére a gyilkos.
Honnan is ered ez a legenda? Állítólag a hatvanas években egy hasonló esemény történt, amelyet egy New York városában élő rendőr tárt a nyilvánosság elé. A hátsó üléses gyilkos nagyon népszerű történet. Szerepelt az 1998-as Rémségek könyve című filmben is.

forrás: About.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.