Gyerekek, akik emlékeznek előző életükre

Már beszéltünk párszor olyan gyerekekről, akik emlékeznek az előző életükre, de ez érdemes ezzel a témával többet is foglalkozni, hiszen nagyon érdekes.

Hihetetlen, de a jelenség egyáltalán nem egyedi. A Virginia Egyetem kutatója, Jim Tucker egy hosszú cikket írt az Explore című magazinba a gyerekek reinkarnációs képességeiről. Tucker elmondja, hogy a gyerekek körülbelül három éves korukig képesek arra, hogy emlékezzenek az előző életükre. Néhány esetben az emlékek olyan erősek, hogy a gyerekek vissza akarnak térni előző családjukhoz.

Egy egészen jól dokumentált eset Ryanhez köthető, aki négyéves koráig erős rémálmokat tapasztalt. Amikor a szülei beszélgetni kezdtek erről, akkor elmondta a szüleinek, hogy régen másvalaki volt. Beszélt a szüleinek Hollywoodról, Rita Hayworthról, akivel a Broadwayen táncolt. Ryan még az utcára is emlékezett, ahol felnőtt, így anyukája elhatározta, hogy könyveket vesz a régi Hollywoodról. Legnagyobb meglepetésükre a kisfiú megtalálta magát a könyvben. A férfi a háttérben állt George Raft és Mae West között. Közös kutatásba kezdtek, hogy ki is állhat a képen, és meg is találták, hogy Marty Martynról van szó, aki 1964-ben halt meg.

Szóval ezek igazi emlékek lennének? Dr. Tucker szerint a magyarázat a kvantumfizikában rejlik, főként a tömegmegmaradáshoz. Az orvos szerint ezek az emlékek raktározódnak valahol molekuláris szinten, amelyek az élet kezdetén frissek lehetnek, majd elhalványulnak.

De tényleg elhihetjük azt, amit a gyerekek mondanak? Vagy esetleg valamilyen külső faktor is közrejátszik abba, amikor felfedezik előző életüket? A család közvetítene szomorúságot, esetleg boldogságot? Esetleg sok család csak hazudja ezeket a történeteket, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek? Érdemes ezeken is elgondolkoznunk!

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.