Furcsa esetek, amelyek valójában megtörténtek II.

A különös Chupacabra támadások

1995-en egy Puerto Ricóban lakó farmer jelentette a chipacabra támadását (amelynek tükörfordítása: kecskeszívó), miután nyolc bárányát holtan találta. A bárányokból kiszívták az összes vért, és apró szúrásnyomok voltak rajtuk. Augusztusban Canóvanasban több mint 100 állat halt meg pontosan ugyanilyen körülmények között. Nagyon sokan sátánistákra gyanakodtak, mások pedig vámpírlényekre. A 2000-es évekre a chupacabra támadások egész Dél-Amerikát, Floridát és Texast is megfertőzték. A biológusok szerint természetesen ez a lény nem létezik, szerintük a támadásokat vad kutyák számlájára lehet írni, amelyek sokszor ölnek, de hátrahagyják a prédát. De mi is van a vérszívással? A tudósok szerint ez egyszerű: az állatok a sebek nyomán kivéreztek, szerintük nem ez szolgáltatta a vacsorát a támadónak, azonban senki sem látott kutyákat sem a támadások környékén.

A mérgező nő

1994. február 19-én Gloria Ramirez belépett a Riverside-ban, Kaliforniában található kórházba, ugyanis komplikációk merültek fel nála az előrehaladott méhnyak-rákjával kapcsolatban. Azonban percek múlva orvosok és nővérek lettek betegek Ramirez testétől. Ennek eredményeként evakuálták a kórházat és elkülönítették a nőt. Ramirez meghalt az éjjel, majd a boncolás azonban nem hozott kielégítő válaszokat arra nézve, hogy mi is volt a gond Ramirezzel. A nő teste ammóniás füstöt bocsájtott ki, az orvosok szerint lehet a rák-kezelésének hatásaként. Ráadásul Ramirez otthon is kezelte magát pár dologgal a fájdalom ellen, amely aztán mérgező kéngázként szállt fel a testéből. Természetesen a mai napig nem tudják a pontos okot, a kutatók szerint további vizsgálatokat kellett volna végrehajtani a testen.

A Tunguska eset

Több mint 100 évvel az eset után a tudósok a mai napig nem tudják, hogy mi történt. 1908-ban, Szibériában, az elszigetelt Tunguska területen óriási robbanásokat tapasztaltak, amely 185-ször nagyobb energiát termelt, mint az az atombomba, amelyet Hirosimára dobtak le. A legközelebbi szemtanú 50 kilométeres távolságban tartózkodott, és elmondása szerint egy óriási tűzgolyó villant fel az égen az erdő felett, amelyet aztán iszonyatos hőség követett. Csupán egy vagy két ember halt meg, de több száz rénszarvas veszítette életét. Valószínűleg vulkanikus robbanásról vagy meteorütközésről beszélhetünk, azonban a mai napig nem tudjuk, hogy mi is történt.

Nyávogó apácák

A modern tudomány ismeri a tömeghisztéria jelenségét, amely még könnyebben érinthet olyan embereket, akik elzárt csoportokban élnek. De a pszichológia előtt ezzel a jelenséggel nem tudták, hogy mit kezdjenek. Főleg akkor, amikor egy egész zárda őrült meg. Miután egy nővér különös körülmények között elkezdett nyávogni, egy teljes francia zárda felvette a macskák viselkedését. A falusiak természetesen megrémültek a különös viselkedéstől, katonák érkeztek és megfenyegették az apácákat, hogy azonnal hagyják abba a nyávogást. Nem meglepő, hogy a nyávogás hamar megszűnt.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.