Freud legbizarrabb teóriája

Mindenképpen állíthatjuk, hogy Freudnak nagyon furcsa teóriái voltak. De gondoltátok volna, hogyha az orrodban turkálsz az szexuális cselekedetnek számít?

Egy 1895-ben írt levelében Freud furcsa orvosi problémáról ír barátjának, Wilhelmnek. Az eset Emma Ecksteinnel történt, aki vérző orral rohant a kórházba. Emma orrából egy igen hosszú gézdarabot távolítottak el, amely mélyen elzárta az orrnyílást. Rengeteg vér távozott a nyomán. Szerencsére Eckstein felépült, de az arca kissé eltorzult a beavatkozás nyomán. De miért is volt a nő orrában annyi géz? Freud szerint Eckstein felfedezte a nazális szexet, amely bizony szex az orron keresztül.

emma-eckstein

Ecksteint hosszasan kezelte Freud, és rengeteg szexuális teóriáját erre a betegre építette. Freud úgy gondolta, hogy nők érzelmei mindig kapcsolatban állnak a szexualitással, ugye maga a hisztéria jelensége is ehhez kapcsolódik. Eckstein még maszturbált is, amely egyértelmű jele volt a mentális betegségnek (ha sokat csináltad még az agyadra is hatással volt). Azonban még ennél is rémesebb teóriákat tárt fel Ecksteinnel kapcsolatban. Freud szerint Eckstein nazális reflex neurózisban szenvedett, így az orra hamarosan összekapcsolódott a szexuális tevékenységekkel.

freud

Freud szerint szexuális tevékenységnek számít, hogyha valaki bedugja az ujját az orrába. Tehát az orrodat turkálva is éppen a szexet imitálod. Sőt, szerinte szexuális kielégülés is elérhető ilyen módon. Sajnos nem elérhető annyi publikált munka a nazális szexről. Hogyha a mai világban elképzeljük, hogy megpróbáljuk párunk orrát ingerelni az ágyban, az inkább nagyon furcsának hat. De biztosak vagyunk benne, hogy egy darabig eszetekbe fog jutni az egész, hogyha az orrotokban turkáltok!

Nose

 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: