A Franklin kúria borzongató múltja

Az Erie-tó közelében találhatunk Ohio államban egy szörnyűséggel múlttal rendelkező kúriát. A házat 1881-ben építették Cleveland egyik legszebb részén. Az otthon sokáig Hannes Tiedmann és családja birtokában volt, azonban a kúria az évek során rengeteg tragédiát élt meg.

Hannes Tiedmann Németországból érkezett feleségével, Luise-szal és lányukkal, Emmával, emellett magukkal hozták anyósukat Wiebekát is 1881-ben. Sokat nem tudhatunk Németországban eltöltött idejéről, de Hannes az Egyesült Államokban nagy vagyont halmozott fel a nagykereskedelemben, később pedig a bankvilágba került. A sikeressége és pénze ellenére a családhoz sokszor beköszöntött a tragédia szele. Anyósa, Weibeka nem töltött sok időt a új otthonban, meghalt még abban az évben, amikor beköltöztek. Hannes lányának pedig cukorbetegsége lett, amelyben meg is halt. Az elkövetkező évek során a Tiedmann család három gyermeket veszített el.

Természetesen Hannes felesége, Luise eléggé rosszul viselte az eseményeket. Hannes, hogy elterelje felesége figyelmét, folyamatosan átalakította otthonukat. Báltermet és ehhez hasonló szépségeket adott a kúriához, amely már-már kastélyra hasonlított. Emellett azt mondják, hogy Hannes titkos szobákat is adott a házhoz. 1895-ben azonban Luise is meghalt májbetegségben, így Hannes eladta a házat.

Az új tulajdonos ellenére is tovább pletykáltak a házról. Sokan úgy gondolták, hogy a házban megesett halálesetek egy része nem baleset volt. Sokan úgy gondolták, hogy Hans a felelős, azonban erre sohasem lett bizonyíték. Ennek ellenére a pletykák szárnyra keltek, hogy a gyerekek kísértik a házat.

Az évek során sok tulajdonosa lett a kúriának, amelyet végül 1913-ban eladtak a német szocialista pártnak. Ötvenöt éven keresztül volt a tulajdonuk, amely később titkos klubként működött az Egyesült Államokban tevékenykedő német kémeknél. Ekkor kelt szárnyra a legnagyobb pletyka, mely szerint kínzókamrákat létesítettek a nácik a titkos szobákban.

A német csoport végül 1975-ben adta el egy vallási közösségnek a házat. Sam Muscatello tiszteletes költözött a házba, aki azonnal megérezte a furcsa jelenlétet odabent. Sam tiszteletes állítása szerint csecsemő csontokat talált a falakban (sokan úgy gondolják, hogy ez csak a figyelemfelhívás része volt). Ennek ellenére a tiszteletes elhívta a híres paranormális nyomozót, Hans Holzert a helyszínre. Hans számos lélekkel találkozott a helyszínen, egy kislánnyal is, aki tizenhárom évesen öngyilkosságot követett el.

Végül Judy Garland utolsó férje, Micheal DeVinko vásárolta meg a házat, és újította fel. Később azonban eladta. 2011-ben egy cég vette meg, és azóta is az ő tulajdonukban áll.

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.