Fotók három félelmetes elmegyógyintézetből

Jody Christophersont nem lehet könnyen halálra rémiszteni. A New Yorkban élő fotós, színész, író, azonban most egy új színművet ír, amelyben központi téma az elektrosokk terápia, éppen ezért úgy döntött, hogy meglátogat pár elhagyatott elmegyógyintézetet New Yorkban és Massachusettsben.
A Letchworth intézetet William Pryor Letchworthről nevezték el, aki őrületeket, epilepsziásokat és szegény gyerekeket karolt fel, és egy mesterséges faluba költöztette őket, ahol kollégiumok, kórház, ebédlő, kosárpálya és temető is volt. A temetőben ma 900 jelöletlen sírt lehet találni. A húszas években az itt élők borzalmas körülmények között éltek. Bántalmazták őket, sokszor fürdetlenül, ruhátlanul járkáltak a területen, ráadásul még emberkísérletek is folytak errefelé. A hatvanas években a helyszínt örökre bezárták, de a negatív energiai a mai napig tapintható.
A Craig házat 1859-ben építették. A gótikus épület lett az Egyesült Államok elő privát pszichiátriai intézménye. Még Zelda Fitzgeraldot is itt kezelték igen borsos összegekért. Frances Seymour, Jane Fonda édesanya itt vágta el a torkát és Rosemary Kennedyn itt végeztek el lobotómiát.
A Tewksbury kórház Massachusetts államban található. A hely az USA egyik legnagyobb pszichiátriai intézménye volt, a java részük kisgyerek volt. 1883-ban megvádolták az intézményt, hogy holttesteket árulnak el orvosi célokra. 10 ezer embert temetettek el, de körülbelül 20 ezren veszíthették az életüket a helyszínen. A régi elektrosokk berendezéseket az alagsorban tárolták.

Letchworth Village, Thiells, NY

Craig House, Peekskill NY

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: