A férfi, akit nem lehetett megölni

1932-ben járunk New York Cityben, Bronx városrészében. Tony Marino és Joel “Red” Murphy extra pénzkereseti lehetőségre ácsingóztak. Kitalálták, hogy biztosítások kötésére buzdítanak idősebb alkoholistákat, majd megszerzik a pénzt, miután meghaltak. Nagyon jól ment nekik az üzlet a legtöbb esetben, de hamarosan találkoztak Michael Malloyjal.

Michael Malloy hatvanéves alkoholista volt, aki ráadásul az utcán élt. Egyetlen cent se volt a nevén. Fiatalabb korában tűzoltó volt, de idősebb korára egyetlen családtagja se maradt, akivel beszélhetett volna. Titokban bebiztosította a két csaló a férfit, és folyamatosan figyelték, hogy mikor történik meg a hirtelen halál. Sokszor ajánlgattak neki ingyen piát, így közelebb is kerültek megvalósítandó céljukhoz. Hetek teltek el, és Malloyjnak már régen halálra kellett volna innia magát.
A két csaló úgy gondolta, hogy csak felgyorsítják a procedúrát, ezért fagyállót kevertek Malloy egyik italába, aki természetesen elfogyasztotta azt. A következő reggel Marino és Murphy megérkeztek a helyszínre, és azt látták, hogy a férfi él és virul, éppen söprögetett. Egyre idegesebbek lettek, ezért furcsa eszközökhöz fordultak. Malloy szendvicseibe fémforgácsokat és rohadt kagylókat tettek, de úgy festett, hogy semmi sem öli meg a férfit. Azonban egy hideg januári napon, amikor a hőmérséklet elérte a -10 fokot Malloy teljesen kiütötte magát. A páros levetkőztette a férfit, lelocsolták vízzel és kitették a parkba. Másnap azonban Malloy újra megjelent a munkahelyén ing nélkül volt ugyan, de továbbra is élt.

death-room
A frusztráció a tetőfokára hágott, ezért Marion és Murphy megkért egy taxisofőrt, Hershy Greent és barátját, Tony Bastonet, hogy üssék el a férfit, amikor újra kiüti magát. Baston kivontatta Malloyt az utca közepére, a férfi még a lábán állt ekkor és Greennek el kellett ütnie az autóval. Az ütközés előtt Bastone elugrott, és Green elgázolta Malloyt. Otthagyták az úton abban a tudatban, hogy biztosan meghalt, de három hét elteltével sem lett hír Malloy halálából. Aztán egy nap Malloy megjelent, akit éppen kiengedtek a kórházból, csak a válla tört el. A férfi mindezt az italozás kockázataként tudta be.
Marino és Murphy végül felbérelték Daniel Kreisberget, hogy vigye Malloyt egy kibérelt hotelszobába és itassa le annyi ginnel és faszesszel, hogy Malloy ne élje túl. Kreisberg pontosan ezt tette, amíg Malloy ki nem ütötte magát. Amikor a férfi eszméletlen volt megjelent Malloy egy tömlővel. Ezt betette a férfi szájába és telepumpálta gázzal a tüdejét. Ettől Malloy végül meghalt. Marion és Murphy megvesztegették az orvost, hogy írja Malloy papírjaira, hogy alkoholtól halt meg, így a banda végül begyűjthette a pénzt.

17pvtsy10axzyjpg
A gond csak az volt, hogy nem is maradt olyan sok a biztosítási pénzből, miután kifizették az új embereket. A banda azonnal összeveszett, hogy ki érdemel több pénzt. A rendőrség bevitte Murphyt kikérdezni, aki azelőtt megfenyegette a többieket, hogy nyilvánosságra hozza a tettüket. Sajnos Murphy hamarosan meghalt rejtélyes körülmények között. A rendőrségnek ez nagyon gyanús lett, ezért a biztosítótársasággal újravizsgálták Malloy testét, és minden kiderült.
A taxisofőr, Hershy Green tanúskodott a többiek ellen, ezért ő csak életfogytiglani börtönt kapott. A többieket azonban halálra ítélték, és 1934-ben ki is végezték villamosszékkel.

Tony-Marino

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: