Felicia Felix-Mentor, Haiti zombija

Felicia Felix-Mentor története a megoldatlan misztériumok közé tartozik. A hölgyről úgy járja, hogy már 1909-ben meghalt, mégis zombiként folytatta tovább életét.

Haiti egyébként is tele van legendákkal, azonban a leghíresebb zombis történet mégis Felicia Felix-Mentoré. 1936-ban is látták, igen rossz állapotban. A szeme furcsán állt, szempillái kihullottak, mezítláb volt, ruhái pedig rongyokká redukálódtak. A család ráismert a hölgyre, aki elviekben 1907-ben halt meg, 29 éves korában.

A család elvitte magával, de napokkal később be kellett vinni a kórházba, ahol hamarosan elhunyt. Felicia furcsa, nyújtott mondatokban beszélt, még a nevetése is érzelemmentes volt.

Sokan úgy gondolják, hogy Felicia élőhalottá változott. Mások viszont azt mondják, hogy nem is Felicia volt a hölgy, hanem egy skizofrén személy. A rejtély sohasem oldódott meg.
Hasonló eset történt Clairvius Narcissével is, aki 1922-ben született, később azt állította, hogy egy varázsló zombivá változtattak. A férfi azt mondta, hogy élve eltemették, majd kiásta magát. Bár ez az ügy talán még hihetetlenebb.
forrás: Sjhstrangetales.wordpress.com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.