Félelmetes történet a Sultan’s Palace tömeggyilkosságról

A Gardette-LePrete kúriát New Orleans francia negyedében található, emellett a legtöbbet fotózott turista-látványosság a területen. Mindez egy félelmetes gyilkosságnak köszönhető, amely az 1800-as években következett be és a mai napig a Sultan’s Palace mészárlásként ismeretes.

A helyszínt 1836-ban készítették egy fogorvosnak, de a házat nem sokkal később egy gazdag földtulajdonosnak adták el, akit Jean Baptiste LePrete-nek neveztek, aki elszegényedett a polgárháború során. A házat 1878-ban elvitte a bank.
A legenda szerint az épület következő tulajdonosa egy bőkezű szultán lett, aki hamarosan hatalmas lakatokat tetettet az ajtókra és súlyos függönyökkel fedte be az ablakokat. Senki sem távozott vagy lépett be a helyre, ennek ellenére folyamatosan hangos zene szivárgott odabentről éjjelente, ami női nevetéssel keveredett. A buli aztán az 1800-as évek végén véget ért, amikor egy férfi az utcán sétálva vért talált a ház ajtaja alól kiszivárogni a járdára. A férfi azonnal hívta a rendőrséget, akik olyan tömeggyilkossággal találták szembe magukat, amit még sosem láttak. Minden férfi, nő és gyermek meg lett csonkítva, a testrészek mindenfelé szét lettek dobálva.


A rendőrség megtalálta a szultánt a hátsó kertben, élve temették el. Azonban, későbbi nyomozások szerint lehetséges hogy ez csak a szultán testvére lehetett, és maga a férfi elhagyta New Orleanst. Sokak szerint az eredeti szultán gyilkosokat küldött, hogy megölje a bátyját, és a helyen tartózkodókat.
A mészárlás a mai napig rengeteg titkot rejt. Sokan azt mondják, hogy csak városi legenda, ami sohasem történt meg. Az bizonyos, hogy a mai napig rengeteg szellemvadászt vonz a helyszín, ami ma hotelként működik.

forrás: ModernNotion

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: