Félelmetes tények a Blair Witch Projectről

Szerintem a nagy horror-rajongók mind látták a Blair Witch Project nevű filmet. Nekem kora tinikorom egyik legfélelmetesebb filmje volt, amit azóta se tudok elfelejteni. Na, most bemutatják az újhullámos Blair Witchet, éppen ezért itt az idő, hogy borzongató tényeket hozzunk a régi filmmel kapcsolatban. 

1. Heather Donahue anyukája rengeteg részvétnyilvánító levelet kapott, mivel sokan azt hitték, hogy lánya tényleg halott.

2. A három főszereplő azt hitte, hogy a Blair Witch legendája valós a film készítése közben. Csak akkor tudták meg, hogy kitalált, amikor véget ért a forgatás.

3. A rendezők folyamatosan walkie-talkivel tartották a kapcsolatot a szereplőkkel, hogy nehogy eltűnjenek az erdőben. Így is elvesztek legalább három alkalommal.

4. Az egyik videokamerát, amelyet a felvételhez használtak később visszavitték a boltba, és teljes áron visszavették azt.

5. A színészeket arra kényszerítették, hogy egyenek egyre kevesebbet és kevesebbet a felvételkor, hogy nagyobb legyen a feszültség.

69c5155f-8262-4075-b0b4-fdec402aedb7_desktop

6. Heather, Mike és Josh felfedezése, hogy egész nap sétáltak és ugyanoda jutottak ki teljesen valós volt, hiszen egész nap az erdőben kellett járkálniuk. 

7. A színészeknek volt egy kódja, amit akkor mondtak ki, hogyha ki akartak lépni a szerepből. Ez “taco” volt.

8. Emlékeztek arra a jelenetre, amikor éjjel aludtak és valaki megrázta a sátrat? A reakció teljesen valós volt, hiszen ezt a jelenetet bele se írták a forgatókönyve. A rendező riogatta őket éjjel.

9. A rendezők kérték a színészeket, hogy interjúvoljanak meg pár falubelit. Azonban a falubeliek mind felkészített színészek voltak, de ezt a három fiatal nem is tudta.

10. Heather azt mondta, hogy az utolsó jelenet annyira félelmetes volt, hogy utána még hosszasan kapkodta a levegőt és zokogott.

11. A fog, amelyet Heather talált tényleg Josh foga volt. A rendező a fogorvosától szerezte. Ráadásul a haj is tőle származott.

12. A színészek tényleg halottat játszottak a való életben. Ha rákerestél az IMDb-n a színészekre, akkor azt írta ki melléjük, hogy eltűntek és holtnak vannak nyilvánítva.

13. Nyolc nap alatt leforgatták az egész filmet. Összesen 19 órányi anyaguk volt a készítőknek, de kilencven percet csináltak belőle.

14. Heathernek, Joshnak és Michaelnek 1000 dollárt fizettek naponta. Michael azt mondta, hogy a projekt végére 300 ezer dollárt keresett.

15. A gyerekek hangjai a rendező anyukájának háza körül játszó gyerekektől származtak, amelyet felvettek. Michael szerint ez volt a legfélelmetesebb a forgatás során. 

forrás: BuzzFeed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.