Félelmetes szörnyetegek és creepypasta lények

A creepypasta történetek most tényleg nagyon népszerűek az interneten, éppen emiatt úgy gondoltuk, hogy bemutatunk nektek pár igencsak érdekes creepypasta szörnyeteget. 

A kecskeember
Ennek a történetnek rengeteg variációja kering az interneten, de a legnépszerűbb az Anansi történet, amelyben egy chicagói tinédzser egy alabamai farmon tölti a nyarat szüleivel. Amíg a vadonban kempingeznek, Anansi furcsa változást vél felfedezni a levegőben. Egyikük elkezdi mesélni a kecskeember történetét, amely a tartalékokat dézsmálja fel éjjelente. A tinédzser táborozókat aztán egy furcsa teremtmény közelíti meg éjszaka, visszaterelve őket az unokatestvér házába. Aztán hamarosan kiderül, hogy egyikük nem az, akinek mondja magát.

Scarecrow killer holding an axe

Candlejack
Ez is a Bloody Mary történethez hasonlítható. Candlejack halált hoz azokra, akik kimondják a nevét, vagy leírják (ajaj). A sztoriban sok szerző is megjelenik, akiknek sosem sikerült végigírniuk a teremtmény történetét. Általában emberi lénynek írják le, aki sötét ruhákba burkolózik és kapucnit visel, amely csak a szemét villantja fel. Emellett hatalmas zsákot visel a vállán, amelyekben elviszi áldozatait.

KageKao
Ez a démoni figura a japán mondavilágból ered. Hasonló a Slender Manhez rengeteg mindenben. Magas, vékony figurának írják le, amely félig fekete, félig fehér maszkot visel, fehér kesztyűvel és hosszú sállal. Maszkja azonban képes változtatni arckifejezéseit. A legismertebb történetben egy Mark nevű fiú szerepel, akivel KageKao játszik. Hamarosan a bújócska félelmetes irányt vesz…

KageKao

A kutyaember
Ez a furcsa történet 1987. április elsején kezdődött egy rádiós adásban, ahol egy műsorvezető Steve Cook dalát játszotta le: a kutyaember legendáját (Legend of the Dogman), amelyben meg van említve az északi erdőség sötétsége és egy furcsa teremtmény is. A műsorvezető rengeteg hívást kapott a dal után, és mindenki elmesélte saját történetét, amelyben a kutyaember szerepelt. 

Rake
Az egyik legfélelmetesebb creepypasta lény a Rake, amely rengeteg félelmetes történetet inspirált. A Rake egy kutyaszerű lény, amely sápadt, szőrtelen, nagyon vékony és fekete szemei vannak. Azóta rengetegen látták a teremtményt. Kutatások szerint az első látogatása a 12. századra datálható vissza.

Sonic
Lehet, hogy emlékeztetek Sonicra, a sündisznóra. A videojátékok egyébként is nagyon sok városi legenda alapját szolgáltatják. De a Sonicos történet hasonlít egy horrorfilmhez. A teremtménynek igencsak sok rajongója volt az interneten.

Sonic

A szobor
Ez a gyilkos entitás nagyon sok formát öltött az interneten. Néhány esetben nagy bohócfigura, más esetben kitömött állat, de a legnépszerűbb esetben egy angyalos szobor, amelyet az emberek a kertjükben láttak. Általában egy lány vigyáz a gyerekekre, és később megemlíti a családnak, hogy milyen szép szobruk van, mire a család bejelenti, hogy nekik nincs is olyan, de akkor már bizony késő.

forrás: Blumhouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: