Félelmetes karácsonyi városi legendák

Most két rövid karácsonyi városi legendával készültünk nektek, hátha a karácsonyozás közben jut időtök egy kis borzongásra is! 🙂

A havas út stopposa
Egy havas éjszakán egy fiatal diák vezetett haza egyedül haza, semmiképpen sem akarta lekésni a karácsonyi bulit. Vezetés közben meglátott egy embert az út szélén. Megállt, és észrevette, hogy a hóesésben egy stoppos áll. Megkérdezte, hogy merre tart. A stoppos lány elmondta, hogy nekiment egy fának az autójával és a közeli városba akar menni. A fiatal diák azonnal beinvitálta a kocsijában a lányt, és tovább hajtottak. Vezetés közben megpróbált beszélgetést kezdeményezni a lánnyal, de az nem igazán válaszolt. A diák megkérdezte, hogy éhes-e, esetleg fázik-e, de a lány erre sem mondott semmit. Csak kifelé nézett, nem nézett a srác szemébe, aki tovább figyelte a lányt, így éppen csak elkerülte az ütközés a szembejövővel. Amikor visszafordult, a lány eltűnt. Ez az egyik verzió. A másikban a diák sohasem ér haza, mivel nekimegy a szembejövő autónak. Állítólag a stoppos lány szelleme csak karácsonyra keresett magának egy barátot.

snowy-road-hitchhiker

A Közép-Kelet hóembere
A Közép-Kelet nem annyira hideg, mint Észak-Európa vagy Észak-Amerika, de néha előfordul, hogy annyit havazik, hogy a hátsó kerteket és az utakat is belepi a hó. Azt mondják, hogy az egyik télen annyira kitartóan havazott, hogy az élet teljesen megállt, de egy férfi nagyon szeretett volna babát venni kislányának karácsonyra, ezért útnak indult. Séta közben a hó egyre erősebben esett, a hideg kibírhatatlan volt.  Minden fehér volt, a férfi előtt elmosódtak az út körvonalai. Már azt sem tudta, hogy beért-e a városba. Csak menetelt és menetelt. Sohasem jutott haza. Azt mondják, hogy vándorlás közben hóemberré változott. Karácsony táján ez a hóember járja az utakat a havas éjszakákon, még a házakba is betér, családját keresve. Néha elvisz pár játékot és babát az otthonokból. Sokan félnek is tőle.

snowman

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: