Félelmetes helyek a Google térképen

A Google térképek segítségével könnyedén megtervezhetjük kirándulásaink útvonalát, az utcakép funkcióval pedig olyan helyekre is eljuthatunk, ahová a valóságban sohasem. Néha előfordul viszont, hogy olyan félelmetes helyekre bukkanunk a térképeken, amelyeket a valóságban nem is nagyon szeretnénk meglátogatni. Ezekből állítottam össze az alábbi listát.

Háromszög a semmi közepén

Ez a különös háromszög az arizonai Wittmann közelében található. Funkcióját tekintve greattriangleleginkább egy elhagyatott kifutópályának tűnik, amit a növényzet alapján már régen magára hagyhattak.

Térkép

A kanadai sziklafej

Ez a természeti képződmény, ami a kanadai Medicine Hat közelében található, madártávlatból egy emberi arcra emlékeztet. A sziklaképződmény a környék kietlen, agyagos talajából emelkedik ki, ezért kapta a Badlands Guardian, azaz a terméketlen föld őrzője nevet.

strange-places-badlands-guardian

Térkép

Furcsa vonalak a Góbi sivatagban

A Nazca vonalakat idéző nyúlványok rendeltetésére ezidáig még nem sikerült fényt deríteni. A találgatások közt vadabb teóriákat is találni, de a legvalószínűbb elmélet szerint ezek a vonalak minden bizonnyal a kínai kémműholdak beállítására szolgálnak.

"GeoEye"
Térkép

A Nevada-háromszög

A Nevada sivatag nem csak az 51-es körzet és az itt végzett kísérleti atomrobbantások miatt érdekes. Az 51-es körzet közelében található ez a rejtélyes háromszög is, amelynek funkciója ismeretlen.

triangle_nevada

Térkép

Koncentrikus körök Kolorádóban

circular-patterns-in-a-field-google-earth

Gabonakör vagy emberi alkotás?

Térkép

Az atacamai óriás

Úgy tartják, hogy a 119 méteres atacamai óriás a világ egyik legnagyobb geoglifája. A geoglifa olyan földbe vagy sziklába vésett motívum, amelynek alakját csak madártávlatból lehet felismerni. A chilei Atacama-sivatagban található figurát i.sz. 1000 és 1400 között készíthették. A geoglifa állítólag az inkák egyik istenét ábrázolja.

atacama_giant

Térkép

Szellemváros

Ez a New Baltimore-ban készült utcakép akár egy horror film színhelye is lehetne. Persze minden bizonnyal csak arról van szó, hogy meghibásodott a Google utcaképek gyártásához használt kamerája. Több utcán keresztül is ez a szellemvároshoz hasonló látvány fogadja az érdeklődőket. Pontosabban fogadta, hiszen azóta a Google törölte a hibás képeket és érdekes módon azóta sem készültek új képek a szóban forgó városrészről.

x97p5Uw

Forrás: Twisted Sifter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.