Félelmetes grafikák múltból és jelenből

A graffitik mostanság mindenképpen az önkifejezés eszközei. Most azonban olyan graffitiket fogunk nektek mutatni, amelyek kissé borzongatóbbak sok társuknál.

A zodiákus
A most következő graffiti a zodiákus gyilkos első gyilkosságának helyszínén tűnt fel. Ezt a szimbólumot használta a zodiákus éveken keresztül leveleiben. Valószínűleg a graffiti inkább egy helyi bajkeverő munkája, de ennek ellenére sokan gondolkoznak azon is, hogy mögöttes jelentése van, hiszen a gyilkost sohasem kapták el.

haunted-graffitti

 Bélmez arcok
1971-ben egy spanyol házban Bélmez de la Moraleda városában nagyon furcsa dolgok történtek, amikor arcok jelentek meg a betonpadlón. Sokan gondolták, hogy a család alkotta meg a hoaxot, hogy magukra vonják a figyelmet, de paranormális nyomozók szerint minden jel arra utal, hogy a képek valódiak.

Bélmez Faces graffitti

Csernobil árnyékemberei
Egy online fényképgalériában lelték fel ezeket a képeket, amelyek a csernobili katasztrófa területén készültek. A minimalista sziluettek halálra rémítettek már pár arra járó embert.

Chernobyl Shadow People

Shim’on átka
Az ókori síremlékeken sok esetben voltak figyelmeztető jelek, hogy megvédjék őket a sírrablóktól. Az egyik legfélelmetesebb egy átok, amely egy Shim’on nevű férfi sírján van, aki Izraelben élt körülbelül 2000 évvel ezelőtt. A figyelmeztetés a kőbe vésve található vérvörössel színnel, amely tájékoztatja az embereket a szerencsétlen végről, hogyha betérnek a kriptába.

Curse of Shim’on graffitti

A Toynbee címek
A Toynbee címek egy sorozatnyi üzenetet, amelyeket a járdában találhatjuk az Egyesült Államok és Dél-Amerika számos városában. Az első ilyen a nyolcvanas évek közepén tűnt fel. Az üzenetek alkotóját sohasem azonosították. Szinte az összes Toynbee cím körülbelül ugyanaz. “Toynee filmötlet: 2001 újraszületik a halott bolygó, Jupiter.Toynbee Tiles graffitti

Goulston utcai graffiti
1888 szeptemberében a kora reggeli órákban Hasfelmetsző Jack két nőt is meggyilkolt egy órán belül. Második áldozatának vérfoltos köntösét megtalálták az utcán, emellett egy feliratot is. Ezt már többször is eltávolították, mert nem akarták, hogy antiszemita üzenetet hordozzon magában, de aztán újraírták, hiszen lehetséges, hogy a gyilkostól származik. 

Goulston Street Graffito

 

forrás: TheGhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.