Fantomszem-szindróma

Mindenki hallott már a fantom-végtag szindrómáról, amely egy különleges jelenséget foglal magában. Sokan tapasztalják, akik elveszítettek egy végtagot, de továbbra is érzik annak jelenlétét. Fájdalmat, viszketést is tapasztalhatnak a már nem létező végtagban.

Mi emberek sok esetben elképesztő dolgokra vagyunk képesek, hogy megvédjük életünket, esetleg szeretteinket. De mi is történik, hogyha nem a végtagokkal, hanem a látással foglalkozunk? Hogyha valaki elveszíti a szemét, akkor tapasztalhat vajon fantomérzéseket?

Little-demon-1600-1200-500x375
A Liverpool Egyetem kutatói 239 emberrel végeztek kísérletet, akiknek szemüket sebészeti úton távolították el. Ezen betegek történetei sok esetben elképesztőek. A megkérdezettek között voltak olyanok, akiknek négy hónappal ezelőtt távolították el a szemét, de volt olyan is, akinek 4 és fél évvel ezelőtt. A megkérdezettek hatvan százaléka tapasztalta a fantomszem jelenséget. Ebben beletartozik a fájdalom és annak érzete, hogy látnak a hiányzó szemmel. Sokan láttak nem létező szemekkel egyszerű formákat és színeket, de vannak olyanok, akik teljesen normális képeket láttak.
Emellett ott voltak a szellemek is. Sokan láttak alakokat, akik feléjük sétáltak, de mások is láttak furcsa embereket, ébredés után alakokat ágyuk mellett. De mik is lehettek ezek? Szellemek? Esetleg ezek csak olyan képek, amelyekkel az agyunk viccelődik? Lehetséges, hogy más érzékekből állítódnak össze ezek a képek, mint a hangos és az illatok? De az is lehetséges, hogy ez csak a vékony határvonalat mutatja a valóság és az emögött található világ között!

forrás: GhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.