Ez az optikai illúzió felfedheti a korodat

Lehetséges, hogy a most következő optikai illúziót sokan ismeritek, amelynek a hivatalos neve a “Feleségem és az anyósom”. Az bizonyos, hogy ez az egyszerű kép próba teszi a látásunkat, hiszen két rejtett kép is megbújik az illusztrációban. Az egyik egy fiatal nőt mutat, aki elfordítja az arcát a kíváncsi tekintetektől, amíg a másik egy sokkal idősebb not mutat, aki balra néz. Mind a két kép teljesen elfogadott, azonban úgy találják, hogy a képben először megpillantott alak felfedheti a korunkat.
Egy tanulmány jelent meg a Scientific Reportsban, amelyben 393 alanyt vontak be minden korosztályból. A kutatók azt találták, hogy a legfiatalabb résztvevők először inkább a fiatal nőt látják, amikor megmutatják nekik az illúziót, amíg a legidősebbek az idős nőt. A kutatás azt is bebizonyította, hogy sokkal több időt töltenek a más korosztályok résztvevői azzal, hogy a másik képet is felfedezzék. Ez lehetséges, hogy biológiai magyarázattal jár, hiszen a saját csoportunkban gyorsabbnak kell lennie a felismerésnek a kor alapján.  Érdemes nézegetni a képet, mivel zseniális!

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.