Esther Cox kopogószelleme

1878. szeptember negyedikén Esther Cox sikoltozva ébredt fel a hálószobájában, Kanadában. A 19 éves lány testvérével, Jennie-vel osztotta meg a szobáját. Amikor Esther megnyugodott, akkor azt mondta, hogy egy egeret érzett a matraca alatt.

A két lány egy idősebb testvérükkel és férjével, Daniel Teeddel osztotta meg a házat. Emellett Daniel öccse, John Teed is ott lakott.
A testvérek kutatásba kezdtek, azonban a szoba teljesen rágcsálómentesnek tűnt. Azonban az esemény a következő éjjel is megismétlődött. Újra kerestek, de semmit sem találtak. Szeptember hatodikán Esther különleges fájdalmakkal ébredt, a teljes teste leizzadt és kivörösödött a bőre. Hangos puffanásokat is hallott a szobában. Ugyanez szintén megismétlődött pár nappal később, de ekkor már a család többi tagja is a szobába sietett. Ekkor látták meg, hogy Esther ágyneműjét cafatokra szaggatták és egy láthatatlan erő dobálja azt. Először John próbálta visszaszerezni az ágyneműt, de a szellem megtámadta egy párnával. A furcsa események egy hangos zaj után elhaltak a szobában.

A család egy látót, Dr. Carritte-t hívta el. A férfi a szobában maradt, amíg Esther aludni ment. Amikor az ágynemű újra szállni kezdett a szobában, akkor Carriette megpróbált belekapaszkodni, azonban a láthatatlan erő erősebbnek bizonyult. Később egy felirat jelent meg a szoba falán: “Esther Cox az enyém vagy, és megöllek!”
A következő hetekben a szellem már kisebb tüzeket is gyújtott a házban. Esther egy szállodában szállt meg, de a szellem oda is követte. A lány hamarosan súlyos sérülést szenvedett egy zsebkés miatt, amelyet a szálló vezetője vágott a hátában. A lány alig élte túl a támadást.

Felépülése után találkozott egy férfivel, Walter Hubbellel, aki a lányt elkezdte műsorokban mutogatni, mint egy furcsa, paranormális jelenséget, de a szellem sohasem jelent meg a nyilvánosság előtt.
A lány később elkezdett egy farmon dolgozni, de a rátapadt szellem felgyújtotta a család pajtáját, mire azok Esthert vádolták, aki börtönbe került.
A poltergeist aktivitása egyre csökkent. Esther kétszer is megházasodott, majd 1912-ben elhunyt.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.