Az Estern State fegyház szellemei

Az Egyesült Államok legdrágább épületeként ismerik az Eastern State Fegyházat, amely aztán 300 másik börtön protípusa lett. Az intézmény 1829 és 1913 között szolgált fegyházként. Az igazság az, hogy az iszonyatos rendszer miatt rengeteg normális ember teljesen megőrült.

Erre jöttek még a tényleges büntetések. Ha valaki megszegte a szabályokat, akkor jéghideg vízben kellett feküdnie, aztán lábbal lefelé lógatták le egy teljes éjszakára. Természetesen ez a fajta büntetés a téli hónapokban volt a legnépszerűbb, ilyenkor jégréteg képződött reggelre a rabok bőrén. Emellett létezett még az őrület széke, hiszen általában a kérdéses rab meg is őrült azelőtt, mielőtt véget ért volna a bántalmazás. A rabot olyan erősen szíjazták egy székhez, hogy lehetetlen volt egy apró mozdulat is. Így kellett ülni napokig étel nélkül, amíg a test keringése majdnem teljesen leállt a feszülés és a mozdulatlanság miatt. A vasfojtogató azoknál alkalmazták, akik nem akartak csendben maradni. A vasat a nyelvre helyezték, majd a csuklóhoz láncolták, amit hátul kötöttek össze. Minden mozdulat a nyelv kitépésével és iszonyatos vérzéssel ért fel. Általában a legtöbben elvéreztek a büntetés miatt, mielőtt levették volna róluk az eszközt. Aztán még létezett a Lyuk is, amelyet a föld alá ásták. Egyszerűen a büntetett rabokat hetekig bezárták oda. Lent nem volt fény, kevés volt a levegő, csupán egy pohár vizet és egy szelet kenyeret kaptak, ha gyorsabbak voltak a csótányoknál és az egereknél.
Maga Charles Dickens is meglátogatta a börtönt az 1840-es években, és ő maga is rettenetesnek találta. Azt mondta, hogy itt élő rabokat élve temették el, és folyamatos pszichés és fizikai bántalmazást kell átélniük.
A börtönnek körülbelül 250 foglyot kellett volna befogadnia, ehelyett 1700-an zsúfolódtak sokszor a területre. Végül 1971-ben zárták be az iszonyatos helyet.
Nem meglepő, hogy a mai napig is paranormális eseményeket regisztrálnak a helyszínen. Az egyik legfélelmetesebb eseményt egy lakatos tapasztalta, miközben a negyedik blokkot javította. A férfi állítólag egy 140 éves lakatot próbált eltávolítani egy cella ajtajáról, amikor iszonyatos erő fogta le, és megmozdulni is képtelen volt.
Manapság egyébként a fogház látogatható, igazi szellemtúrára is fel lehet iratkozni.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.